Hoppa till huvudinnehållet

Bröllop och dop genom tiderna: "Hoppas hitta mannekänger i olika åldrar”

Publicerad:
En brudkrona.
En brudkrona. Foto: Privat

Brudkläder, dopklänningar, slöjor och foton från olika tidsepoker kan man inom kort få se om man besöker Degerfors församlingshem. Där håller de som bäst på att förbereda en utställning.

I Degerfors-Nysunds församling håller man på att samla in pengar till årets fasteaktion genom Act Svenska kyrkan. Det gör man bland annat genom att arrangera ”Bröllop och dop genom tiderna...” den 1 april i Degerfors församlingshem. Där kommer man bland annat att visa brudkläder, brudkronor, dopklänningar och foton från olika tidsepoker.

– Vi håller på att låna brud- och dopkläder och har fått in ett 15-tal klänningar redan, berättar Lina Nilsson, församlingsassistent och fortsätter:

– Om man har en klänning, fotografier eller berättelser, ja allt som har med bröllop och dop att göra, får man gärna lämna in det till oss så vi kan visa upp det.

Ett liv utan hunger

Frisörerna Ebba Landgren och Lovisa Landgren kommer att visa håruppsättningar och Sören Ågren spelar dop- och bröllopsmusik.

– De har fria händer, säger Lina Nilsson med ett skratt.

Nu söker man personer som kan tänka sig att visa kläderna.

– Vi hoppas hitta mannekänger i olika åldrar som vill vara med.

Bröllopsklänningar, slöja och ett foto.
Bröllopsklänningar, slöja och ett foto. Foto: Privat

Sylvia Landgren är konferencier och i inträdet ingår lotteri, bubbel och fika med bröllopstårtor. Pengarna går oavkortat till Act Svenska kyrkan som har en fasteinsamling där alla församlingar i hela Sverige deltar. Temat är Dela lika under samma himmel. Tillsammans kämpar de för alla människors lika rätt till ett värdigt liv utan hunger. Kampanjen pågår mellan den 19 februari och den 2 april.

– Fastekampanjen är återkommande varje år och vi har fler arrangemang som vi samlar in pengar till under denna tid.

Artikeltaggar

Degerfors församlingshemDegerfors-Nysunds församlingNöje/Kultur

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.