Hoppa till huvudinnehållet

Playoff-jakt – nu ska det avgöras: ”Jätteroligt – finns en form av rivalitet”

Publicerad:
Karlskoga IB-coachen Tomas Gustafsson och lagkapten Tim Edström jagar i morgon kväll tre poäng i en het hemmamatch mot Filipstad IBK.
Karlskoga IB-coachen Tomas Gustafsson och lagkapten Tim Edström jagar i morgon kväll tre poäng i en het hemmamatch mot Filipstad IBK. Foto: Dennis Pavlovic

Karlskoga IB har fortfarande chans att nå playoff och i morgon ska allt avgöras när KIB i sista omgången av division 2 spelar mot rivalen Filipstad i Karlbergshallen.

– Att få avsluta serien hemma mot Filipstad är jätteroligt, säger KIB-coachen Tomas Gustafsson.

Det är en synnerligen intressant avslutning som väntar för Karlskoga IB i division 2 under morgondagen. Inför sista serieomgången har tabellfemman KIB fortsatt chans att nå topp fyra vilket ger playoff till division 1. GS 86 AIF är inför sista matchen på den åtråvärda fjärdeplatsen tack vare +6 i målskillnad jämfört med KIB:s +3 eftersom båda lagen står på 26 poäng på 17 bataljer.

– Vi har tagit det lite match för match nu en sväng och fokuserat så. Att få avsluta serien hemma mot Filipstad är jätteroligt för det finns en form av rivalitet mellan oss som är lite härlig, säger Karlskoga IB:s tränare Tomas Gustafsson om känslan inför fredagsbataljen mot tabellsjuan Filipstad BK och fortsätter:

– Läget i tabellen är som det är. Vi behöver liksom inte bara vinna matchen mot Filipstad utan helst vinna med ett antal bollar.

”KIB-kronan gör att det är fri entré”

KIB-vinst behövs som sagt, om GS 86 nu vinner sin hemmamatch mot tabellåttan Edebäck IBF och alla matcher i sista rundan startar klockan 19.45.

– Ja, det bygger på att GS 86 vinner. Men vi kan inte tänka så utan vi ska verkligen gå för det även om vi självklart behöver hålla lite koll på vad som händer i GS 86-matchen, konstaterar Gustafsson:

– Allt det här skapar en lite speciell inramning på något sätt. I vår fredagsmatch kör vi även en form av sponsorgrej som heter KIB-kronan där man kan stötta vår klubb med ett bidrag utifrån antal åskådare på matchen och att det är KIB-kronan gör att det är fri entré. Det är alltså öppna dörrar och förhoppningsvis kommer det inte bara folk från Karlskoga utan även från Filipstad.

KIB-forwarden Casper Lundberg med lagkamrat och forwarden Tim Strömgren (till höger).
KIB-forwarden Casper Lundberg med lagkamrat och forwarden Tim Strömgren (till höger). Foto: Dennis Pavlovic

Det är alltså inte vilken match som helst som väntar.

Tror ni att det kan bli fullsatt (400 åskådare)?

– Nu har jag inte kollat om fredagsmatchen kolliderar med något annat men det brukar dra en del folk när vi möter varandra för det finns som sagt lite speciella relationer mellan KIB och Filipstad.

– Så självklart tror jag på att det kan bli mycket folk. Mycket folk ger också en härlig inramning och det blir roligare för oss att gå för det i matchen.

Hur kul vore det att sluta topp fyra och få spela playoff till division 1?

– Självklart vore det roligt med kval, på många sätt och vis. Det är något som drar folk och skapar inramning och gör att vi syns, och syns man så finns man. Intresset för innebandyn i staden växer också när man ser att det händer roliga och bra saker, säger Tomas Gustafsson:

– Det finns ett mervärde i kvalspel som är fantastiskt och för laget är det ett fantastiskt sätt att samla rutin. Att få spela matcher som faktiskt gäller något match till match bygger otroligt mycket erfarenhet och karaktär. Det är också det som gör den här typen av matcher väldigt roliga, även den nu på fredag. Jag har ett helt gäng som ser fram emot fredagsmatchen.

Artikeltaggar

Edebäck IBFGS 86 AIFInnebandyKarlbergshallenKarlskoga IBTomas Gustafsson

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.