Hoppa till huvudinnehållet

BIK-backen: ”Vi får ta ett par dagar ledigt nu och rannsaka oss själva”

Publicerad:
BIK Karlskoga med backen och assisterande lagkaptenen Henrik Larsson föll stort borta mot Modo.
BIK Karlskoga med backen och assisterande lagkaptenen Henrik Larsson föll stort borta mot Modo. Foto: Kajsa Juslin

BIK:s assisterande lagkapten Henrik Larsson var allt annat än nöjd med lagets första period borta mot Modo som slutade 0–4 i vad som blev en 1–5-förlust.

– Jag är jävligt besviken på vår första period, säger han.

Karl Helmersson: ”Blev en helt annan matchbild än vad vi ville ha”BIK Karlskoga föll stort efter mardrömsperiod

På 3.35 i den första perioden släppte BIK Karlskoga in fyra mål borta mot Modo och BIK var alltså i 0–4-underläge inför den andra och hemmalaget vann skotten på mål i första med 19–3.

– Jag är jävligt besviken på vår första period. Det känns som den satte tonen på hela matchen. Jag vet inte, jag är fruktansvärt besviken på första perioden. Det är rent åt helvete, säger BIK-backen Henrik Larsson:

– Det var sista grundseriematchen och vi ska liksom… Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om första perioden. Sedan försökte vi komma tillbaka i andra och tredje men när det blev en sådan första period så var det för sent.

”Blev nästan tvärtom”

Efter BIK:s förlust i onsdags med 2–4 hemma mot Kristianstads IK pratade Larsson om att laget skulle åka till Örnsköldsvik och göra en riktigt bra avslutningsmatch.

– Vi pratade och pratade inför matchen och sedan blev det nästan tvärtom jämfört med vad vi pratade om. Jag vet inte riktigt, det är någonting vi måste fixa till här till veckan.

Nu är grundserien alltså över och för BIK som slutade på sjätte plats i tabellen väntar kvartsfinal i bäst av sju matcher.

– Det känns som att det finns två alternativ. Antingen lägger vi oss ner och dör eller så tar vi tag i det och det finns inget annat än att vi ska ta tag i det.

– Vi får ta ett par dagar ledigt nu och rannsaka oss själva och komma tillbaka på tisdag och göra något riktigt jävla bra av det här.

BIK:s kvartsfinal startar nästa vecka – här är slutspelets uppläggSå här ställer BIK Karlskoga upp mot tabellettan Modo i kväll

Modo–BIK 5–1

(4–0, 0–1, 1–0)

Första perioden: 1–0 (12.30) Johan Södergran (Adam Pettersson, Sebastian Ohlsson), 2–0 (12.55) Mikkel Aagaard Hansen (Riley Woods, Josef Ingman), 3–0 (14.42) David Bernhardt (Riley Woods), 4–0 (16.05) Nick Halloran (Theodor Niederbach, Filip Sveningsson).

Andra perioden: 4–1 (11.32) Gustav Willman Borvik (Juliuz Persson, Albin Eriksson).

Tredje perioden: 5–1 (11.01) Mikkel Aagaard Hansen (Riley Woods).

Skott: 36–16 (19–3, 7–7, 10–6).

Utv, Modo: 1x2. BIK: 2x2.

Domare: Stefan Johansson och Oscar Niklasson.

Publik: 4530.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagHenrik LarssonHockeyallsvenskanIshockeyModoÖrnsköldsvik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.