Hoppa till huvudinnehållet

Målfest för Hultsberg hemma mot Karlskoga

Publicerad:
Hultsberg IBF vann mot Karlskoga IB

Det blev en riktig storseger för Hultsberg mot Karlskoga hemma i division 2 Värmland dam i innebandy. Matchen slutade 17-1 (5-1, 8-0, 4-0).

– En viktig match för oss till att säkra en position på övre halvan av tabellen. Skönt avslut på säsongen, kommenterade Hultsbergs tränare Alexander Tedenrud.

Karlskogas tränare Sara Quick:

– Vi åker till Karlstad med sju tappra spelare då vi har stort bortfall på grund av sjukdom och skador. Det är ändå en rolig match på planen och alla spelar för laget och bidrar med sitt bästa. Trots en tunn trupp så tar flera unga spelare som Emilia Carlsson och Nathalie Johansson chansen att utvecklas i sitt spel, vilket är jättekul att se. Målvakten Mia Eide bjuder som vanligt på många fina räddningar och tränaren själv lyckas trixa in ett mål i första perioden.

Hultsberg hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 6.37 genom Klara Gustafsson, och gick upp till 4-0 innan Karlskoga svarade.

I periodpausen hade Hultsberg ledningen med 5-1.

I andra perioden var Hultsberg starkast och gick från 5-1 till 13-1 genom två mål av Simone Haffling, ett mål av Sandra Larsson, ett mål av Evelina Rådström, ett mål av Jennifer Skoog, ett mål av Alva Nyström, ett mål av Johanna Sohlberg och ett mål av Klara Gustafsson. Det skulle komma mer från Hultsberg.

Hultsberg fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 17-1. Målen i sista perioden gjordes av Evelina Rådström, Amanda Norberg, Klara Gustafsson och Agnes Johansson-Ring.

Evelina Rådström gjorde tre mål för Hultsberg och spelade dessutom fram till tre mål, Klara Gustafsson stod för tre mål och två assists, Simone Haffling gjorde två mål och två målgivande passningar, Sandra Larsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Jennifer Skoog gjorde två mål och ett målgivande pass.

Hultsberg har två segrar, en oavgjord och två förluster och 35–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Karlskoga har fem förluster och 7–65 i målskillnad.

Serien är nu färdigspelad. Hultsberg slutar på fjärde plats, och Karlskoga på åttonde plats.

Artikeltaggar

Colorama ArenaDivision 2 VärmlandHultsberg IBFInnebandyKarlskoga IB

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.