Hoppa till huvudinnehållet

Skadade Degerforsbacken tror på premiärspel: ”Ska inte vara någon fara”

Publicerad:
Gustav Granath har gnuggat på med nye fystränaren Johan Svensson sedan bristningen i Luleå – och resultatet har varit över förväntan.
Gustav Granath har gnuggat på med nye fystränaren Johan Svensson sedan bristningen i Luleå – och resultatet har varit över förväntan. Foto: Kajsa Juslin

Gustav Granath är tillbaka i lättare fotbollsträning efter sin bristning i ljumsken.

– Fortsätter det som det gör nu tror jag inte det ska vara någon fara, säger backen om spel i premiären mot Hammarby.

Granath skadade sig dryga halvtimmen in i cupmatchen borta mot Luleå 19 februari.

– Jag sträckte mig efter bollen och fick samtidigt en knuff av en av deras spelare. Jag gjorde röntgen några dagar senare och det visade sig vara en muskelbristning.

Läkarna trodde på fyra–sex veckors frånvaro i ett läge där det återstod sex veckor till den allsvenska premiären borta mot Hammarby.

Backen berättar att rehabträningen och läkningen har gått över förväntan under de tre träningsveckor som har passerat.

– Det var fyra–sex veckor beroende på hur fort kroppen skulle läka och hur allvarlig den var. Bristningen var ganska stor, men den har läkt väldigt bra. Vi har haft en ny koll varje vecka. Kroppen har tagit det på bästa möjliga sätt och jag har fått bra hjälp av fystränaren och läkarteamet.

Granath närmar sig full fotbollsträning efter sin bristning.
Granath närmar sig full fotbollsträning efter sin bristning. Foto: Kajsa Juslin

Granath var med på vissa bollövningar under måndagens träning och tryckte sedan på rätt bra i sina löpningar under överinseende av fystränaren.

– Jag börjar få vara med laget och köra med boll mer och mer. Jag passar med både höger och vänster nu. Snart kommer jag få vara med fullt ut. Det dröjer nog inte länge.

Backen hoppas, som konstaterat, kunna vara uttagningsbar i premiären.

– Det känns mycket bra. När jag hörde om skadan, hur långt tid det skulle ta, så siktade jag på att vara tillbaka innan premiären. Som det ser ut nu så ser det ljust ut.

Andra matchen i allsvenskan är hemma mot Halmstad, där storebror Viktor Granath och lillebror Villiam Granath är nya inför säsongen.

– Den matchen spelar jag med muskelbristning om det är så, säger Gustav Granath med ett skratt.

– Dom kommer ha noll chans härute.

Granath har en rolig säsongsinledning framför sig – om han klarar den sista delen av rehaben utan bakslag.
Granath har en rolig säsongsinledning framför sig – om han klarar den sista delen av rehaben utan bakslag. Foto: Kajsa Juslin

Joe Gyau är också kvar på skadelistan inför tisdagens träningsmatch mot Karlstad Fotboll – den tredje sista innan premiären.

Erik Lindell och Oscar Wallin är tillbaka i full träning efter sjukdom, men vilas.

Degerfors mönstrar, precis som i försäsongens första match mot Karlstad, ett juniorbetonat lag.

”Jobbar arslet av sig”

DIF förlorade med 1–2 i försäsongens första träningsmatch mot Karlstad den 20 februari.

Tränaren Tobias Solberg om vad han förväntar sig av sina spelare inför ”returmötet” med Karlstad, som spelar i division 1:

– Att dom jobbar arslet av sig, stenhårt för att upprätthålla sin fysiska status. Fantastiskt spel och fantastiska relationer överallt... Det kan man få till, men det får komma i andra hand den här matchen. Det är svårare när det blir lite nya personer som man inte tränar med dagligen. Jag vill att det ska synas att dom vill spela match, det är mest det.

Det här är säkert prestigematcher för Karlstad... Hur viktigt tycker du att det är att vinna mot Karlstad?

– Det är viktigt att vinna alla matcher, Karlstad eller inte. Det var en jättebra match att få förra gången för våra spelare. Det tävlas på ett lite annat sätt än i andra träningsmatcher. Det är lite rivalitet bland spelarna, lite extra. Det kommer bli en bra match.

Laguppställningen mot Karlstad

Preliminär startelva: Jonas Olsson – Liam Svensson, Sean Sabetkar, Alexander Hedén Lindskog – Jamie Bichis, Justin Salmon, De Pievre Ilunga, Sixten Eriksson – Carl Ljungberg, Gustav Lindgren, Amir Mohammadi.

Ersättare: Filip Järlesand, De Bievre Ilunga, Linus Fredriksson, Henric Asp, William Lönn, Benjamin Buisson.

Sent beslut om returmötet mellan Karlstad Fotboll och DegerforsAllsvenska premiären i fara för Degerforsbacken: ”Kan vara så”

Artikeltaggar

DegerforsFotbollGustav GranathIF Karlstad FotbollPremiärerSportTobias SolbergTräning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.