Hoppa till huvudinnehållet

RIK vinner dragkamp om forward mot DIF och Hertzöga: ”Stark och smart spelare”

Publicerad:
Det blir åter spel i RIK Karlskoga för Amanda Jansson när hon återvänt till Sverige. Foto: PELLE BÖRJESSON

Anfallaren Amanda Jansson återvänder till RIK Karlskoga efter collegestudier i USA.

Hon lämnade klubben i somras.

Även de två andra värmländska division 1-lagen, Degerfors IF och Hertzöga BK, har haft intresse av den här spelaren.

– Att få in Amanda Jansson i laget betyder mycket. Vi får en spelare som har spetskvaliteter framåt och hon är precis den spelartyp som vi behöver. En stark och smart spelare. Dessutom är det en kanonbra tjej som laget känner sedan tidigare. Detta är en värvning som jag verkligen hoppades att vi skulle lyckas med. Så det känns riktigt bra, säger tränaren Dennis Fransson.

RIK har så här långt under försäsongen haft problem att hitta rätt offensivt och göra mål. Då är det här en välkommen förstärkning för klubben.

Sedan tidigare har dessa spelare kontrakt med RIK säsongen 2023: Lova Lundblad, Elin Ekmark, Wera Helsing, Lova Sandahl, Matilda Wästberg, Jenny Tropp, Ida Lilja, Nathalie Bergman, Wilma Forsberg, Hanna Sahlén, Sara Öjebo, Fanny Ringman, Nissa Pereira och Brigitta Pulins.

RIK gör i år en nystart i division 1, efter att i höstas åkt ur elitettan.

DM-guld till Degerfors IF – tidigare RIK-spelare avgjordeIda Lilja tror på seger för sitt RIK i DM-finalen: ”Hettar till att möta Degen”Hon förstärker RIK Karlskoga – meriter från landslagsspel i UngernTV: RIK-tränaren inför derbyt mot Degerfors: ”Agera som att det är en cupfinal”RIK förlorade mot seriekonkurrent: ”Gjorde en väldigt bra match”Kulturbärare gör comeback efter lång skadefrånvaroKB slog ”Sporten” i finalen av Hallvärmländskan – finalförlust för RIKHär fortsätter tidigare RIK-spelaren karriären: ”Tog hårt mentalt”RIK Karlskoga på fall trots smakstart: ”Kunde ha gjort fler mål”RIK-seger: ”Kanonmål som var superfina”Försvarare från Portugal klar för RIK: ”Intressant spelare”Tuff träningsmatch för RIK mot IFK Göteborg: ”Kanske inte så samspelta ännu”RIK-lånet klar för rivalen – gjorde 26 matcher i KarlskogaRIK-spelaren uttagen i landslag – två landskamper väntar i Spanien

Artikeltaggar

Amanda JanssonDennis FranssonFotbollKilsta IPRIK Karlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.