Hoppa till huvudinnehållet

Misshandlade frun framför barnen och hotade att tända eld på huset

Publicerad:
Foto: Anders Wiklund/TT

Det var i februari som SOS alarm från in ett samtal från en kvinna i Karlskoga.

”Jag heter NN och min man han har misshandlat mig och nu hotar han med och tända på huset.”

Polisen larmades ut till en bostad. Första polispatrullen på plats berättade om när de kom till fastigheten.

”När vi kommer in i huset och hallen möts vi av en stark lukt av brännbar vätska, sannolikt bensin, samt ser en stor vit dunk innehållande bensin som ligger i hallen. Vi ser också att det är uthällt bensin på golvet och på en matta som ligger golvet”.

Poliserna får reda på och mannen ska ha misshandlat sin sambo och det ska ha skett framför deras barn och att mannens ska ha hällt brännbar vätska i huset och på kvinnan och hotat att tände eld på huset.

Polisen får lugna ner barnen som var väldigt rädda efter det som skett.

Mannen påträffades en bit från huset. I polisbilen, på väg till arresten, säger mannen att en händelse för ett halvår sedan ligger bakom bråket. Han säger att han är ångerfull och att han varit full, men polisen anser att mannen inte är märkbart berusad.

Vill se i mobilen

I förhör med kvinnan berättade hon att de hade somnat i soffan. Mannen väckte henne och ville se i hennes telefon. Något hon vägrade. De gick in i sovrummet och då hotade mannen med att kasta ut telefonen.

Kvinnan sa att mannen knuffade ner henne i sängen. Satte sig på henne och tog stryptag, slog henne i ansiktet och dunkade hennes huvud mot i golvet flera gånger. Hon tror det var då hennes näsa bröts. Under misshandeln ser hon hur deras gemensamma barn kommer in i rummet och ser misshandeln. Mamman berättade att barnen ropade till pappan att han skulle sluta. Men det gjorde han inte.

Mannen åkte iväg med bilen med hennes telefon, men återvänder snart. Enligt kvinnan hotade han med att han skulle hugga av hennes tumme om hon inte låste upp mobilen. Hon låste upp telefonen och mannen blev arg när han inte hittade det han ville.

Kvinnan säger att mannen tog fram en dunk med bensin och hällde det på golvet och över henne. Mannen sa att han skulle elda ner huset. Ha sa något i stil med " jag kommer bli gripen för misshandeln så ni ska inte ha något".

Såg på pappan

Barnen har i förhör berättat att de var tillsagda att gå ut och de stod på gården och tittade in genom ytterdörren när pappan hällde ut bensin på mamman och på golvet.

Pappan nekar först till brott. Han berättade att han ville se i hennes telefon.

Han säger att hon vägrade visa mobilen och han försökte få henne att öppna telefonen. Det blev brottning om telefonen. Hur skadorna i ansiktet har uppkommit vet han inte. Han säger att hon kanske fick en armbåge eller något för han hade inte slagit henne.

Han säger att han inte hade avsikt att tända eld på henne utan tänkte elda ner huset.

”För att jag inte ville att hon skulle få det. Hon sprang mellan när jag höll på att stänka på bensin i huset, jag sa åt henne att ta barnen och åka därifrån. Det gjorde hon och sen ångrade jag mig och gick för att möta polisen.”

Mannen erkänner senare misshandel, men inte att han slagit henne och dunkat hennes huvud i golvet.

Mannen står nu åtalad för misshandel, barnfridsbrott, olaga tvång och grovt olaga hot.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFörhörHotKarlskogaMisshandelOlaga hot

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.