Hoppa till huvudinnehållet

Repris i försäsongens andra Värmlandsderby: ”Vill alltid vinna”

Publicerad:
Johan Bertilsson öppnade målskyttet mot sin förra klubb. Foto: Christer Höglund

Försäsongens andra Värmlandsderby mellan Karlstad Fotboll och Degerfors spelades under tisdagskvällen på Solstadens Arena.

Och precis som senast vann Karlstadlaget återigen med 2–1.

– Försäsongen har känts bra, säger Karlstadskaptenen Andreas Bellander efter derbyvinsten.

Spel i Svenska cupen och allsvenskt motstånd i form av Elfsborg på Lördag gjorde att Degerfors ställde upp med en ung startelva mot Karlstad.

– Det var ett lag utifrån speltid, det var en viktig match för våra yngre spelare som inte fått spela så mycket, säger DIF-coachen Tobias Solberg.

Degerfors fick en tuff start på matchen när Karlstad Fotboll och DIF-ikonen, Johan Bertilsson öppnade målskyttet efter endast nio minuters spel.

– Det var väl okej, vissa stunder kunde vi bli lite stressade i vårt passningsspel och vi gav bort lite för mycket bollar till Karlstad som är vassa, säger DIF-coachen.

Degerfors ägde mycket boll de första 45 minuterna men saknade de heta målchanserna.

– Jag tycker vi gör det bra första halvlek även fast de har mycket boll, vi spelade kompakt och hade ett starkt försvarsspel, säger Bellander.

Trångt framför DIF-kassen vid en hemmahörna.
Trångt framför DIF-kassen vid en hemmahörna. Foto: Christer Höglund

”Oerhört starkt”

I matchminut 66 kom Degerfors efterlängtade kvittering, noterat av Justin Salmon.

Men glädjen varade inte länge, 15 minuter senare gick Karlstad återigen upp i ledning efter att Agon Beqiri nätat på straff.

– Jag tycker väl att vi hade kunnat skapa lite mer, men Karlstad är ett bra lag som är vassa i sitt kontringsspel. Det hade såklart varit skönt med i alla fall ett kryss eller så, man vill alltid vinna, säger Solberg.

Degerfors lyckades aldrig få in en kvitteringsboll och Karlstad segrade till slut med 2–1.

– Jag tycker det är oerhört starkt att vi kommer tillbaka och avgör så som vi gör när vi dessutom spelar sista 20 med en man mindre på plan, säger Karlstadkaptenen.

Hur tycker du matcherna mot Degerfors har varit?

– Jag tycker de har varit ganska lika, Degerfors har haft mycket boll men vi har ändå skapat mycket lägen på dem, säger Bellander.

Johan Bertilsson klappas om efter 1-0.
Johan Bertilsson klappas om efter 1-0. Foto: ChristerHoglund

Artikeltaggar

Degerfors IFDegerfors IF HerrFotbollIF Karlstad Fotboll

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.