Hoppa till huvudinnehållet

Ny ordförande i Degerfors Arbetarekommun

Publicerad:
Patrik Renberg, till vänster, avtackas och lämnar över ordförandeskapet till Daniel Vesa.
Patrik Renberg, till vänster, avtackas och lämnar över ordförandeskapet till Daniel Vesa. Foto: Johanna Svärd

Degerfors Arbetarekommun har fått en ny ordförande. Han valdes i samband med årsmötet och tar över efter Patrik Renberg, som avgår efter drygt en mandatperiod.

Enligt vad som står på Socialdemokraternas hemsida har Vesa ett starkt fackligt engagemang inom IF Metall och han valdes till ordförande med ett rungande ja under årsmötet.

Daniel Vesa är i sina politiska uppdrag ordinarie ledamot i kommunfullmäktige och i servicenämnden. Han är ersättare i kommunstyrelsen, socialnämnden och servicenämndens arbetsutskott.

Från partistyrelsen passade man samtidigt på att tacka Patrik Renberg, för ett fantastiskt engagemang som ordförande i styrelsen.

Satsar på annat

Vi kontaktar Renberg som suttit som ordförande sen Muris Beslagic blev utsedd till kommunstyrelsens ordförande, med andra ord en mandatperiod plus tre månader.

Nu vill Renberg satsa på regionpolitiken och inrikta sig på studier i partiet istället.

Det faktum att partiet i valet backade två mandat gör också sitt.

– Jag ser det som att jag inte har gjort ett nog bra jobb som ordförande. Så nästa ordförande får ta vid och kämpa på, är Renbergs kommentar.

Artikeltaggar

ArbetarekommunDegerforsIF MetallKommunfullmäktigeKommunstyrelsenPatrik RenbergPolitikSocialdemokraternaSocialnämnderStyrelser

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.