Hoppa till huvudinnehållet

Förlust för BIK J20 – nu krävs två raka vinster: ”Vi ska vända det här”

Publicerad:
Oscar Lindströms BIK J20 förlorade första matchen i tredje playoffrundan med 2–3 .
Oscar Lindströms BIK J20 förlorade första matchen i tredje playoffrundan med 2–3 . Foto: Dennis Pavlovic

BIK J20:s segersvit stannade vid tio matcher. Efter 2–3 i Karlskrona måste laget nu ta två raka hemmasegrar för att nå kvalserien.

– Vi är ett bättre hockeylag och jag hoppas verkligen att vi kommer visa det, säger tränaren Marcus Kull.

Kull var nöjd med att hans lag fick med sig 1–1 in i omklädningsrummet efter första perioden.

– Det finns en motståndare, det ska man inte glömma bort. Dom kom ut extremt hårt och körde på oss, men någonstans tycker jag att vi skulle ha varit lite bättre förberedda på det, säger Kull.

– Vi ställde till det i egen zon fast vi visste att dom kom hårt på oss. Första perioden var Karlskronas.

BIK-tränaren tycker att hans lag jämnade ut spelet i andra, men att man inte fullt ut kom upp i nivån man besitter förrän efter Karlskronas 3–1-mål 7.20 in i tredje.

”Brutalt tryck”

Jesper Ahl reducerade med 4.36 kvar av tredje.

– Någonstans började vi släppa på allt då och köra utav helvete. Vi hade bud på 3–3 så det sjöng om det, fem ramträffar. Vi hade ett brutalt tryck sista fem. Vi chansade och plockade keepern, men fick tyvärr inte in pucken. Dom har en bra målvakt precis som vi och i dag vann dom.

– Den här var tuff, kan jag säga... Jag var inte riktigt beredd på den här.

BIK J20 hade tio raka vinster inför matchen och hade totalt vunnit 30 av 32 matcher den här säsongen.

Nu måste laget helt plötsligt vinna i Nobelhallen på lördag för att tvinga fram en tredje och avgörande match på söndag.

Vinner Karlskrona även på lördag, då avancerar Blekingelaget till kvalserien med fortsatt chans till uppflyttning till J20 nationell medan BIK:s säsong är över.

– Vi har inte varit i den här situationen tidigare och det ska bli spännande att se hur gruppen reagerar. Vi kommer nog ha ett lite längre möte i morgon, innan träningen, och sen fila på vissa saker. Framför allt gå på hårdare offensivt. Nu är det bara släppa på handbromsen och köra på lördag. Det får bära eller brista.

Tycker du att Karlskrona är ett lag som ni ska slå om ni kommer upp nivå?

– Det tycker jag. Vi ska ha respekt för dom, dom är ett bra lag, men någonstans tycker att vi borde vara bättre. Annars har vi gjort något fel. Vi ska vända det här till helgen.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga J20IshockeyKarlskronaMarcus KullNobelhallen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.