Hoppa till huvudinnehållet

Hade svårt att sova efter beskedet om motstånd: ”Blev så jäkla taggad”

Publicerad:
Reporter Fredrik Narvelid
Fredrik Narvelid
fredrik.narvelid@kt-kuriren.se
Gustav Willman Borvik avslutade grundserien med mål i tre raka matcher.
Gustav Willman Borvik avslutade grundserien med mål i tre raka matcher.

Gustav Willman Borvik hade svårt att sova natten till onsdag efter att det stod klart att BIK Karlskoga ska möta Djurgården i slutspelet.

– Jag blev så jäkla taggad, säger forwarden.

Gustav Willman Borvik, 24, följde tisdagens åttondelsfinaler.

– Jag satt och tittade på Almtuna–AIK och när det blev 1–1 mellan Vita Hästen och Västerås slog jag över till den matchen. Då förstod jag att det kunde bli klart med motstånd. Jag hade faktiskt lite på känn att vi skulle få Djurgården.

Varför?

– Jag har hört att Mora tyckt det varit sjukt jobbigt att spela mot oss. Det plus att Linus Videll är skadad tror jag gjorde att dom valde SSK.

Hur gick snacket i omklädningsrummet inför valet?

– Från början trodde nog de flesta på Mora. Men sedan kom lite rykten att det kanske inte blir så. Jag tror att det var lite blandat. För mig spelar det ingen roll. Ska vi gå upp måste vi slå alla lag.

Så här kände han när det stod klart att det skulle bli kvartsfinal mot Djurgården:

– Ska jag vara helt ärlig så blev jag så taggad att jag inte kunde sova mellan tisdag och onsdag. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Det är inte ofta man får möjligheten att möta Djurgården i ett slutspel.

Willman Borvik förväntar sig storpublik på Hovet och även i Nobelhallen nästa vecka.

– Det lär smälla. Vi måste gå ut och spela den bästa hockeyn. Vi måste vara på topp. Är vi det har vi goda chanser. Vi är underdogs och har egentligen allt att vinna. All press är på Djurgården.

Willman Borvik ser fram emot kvartsfinalserien mot Djurgården.
Willman Borvik ser fram emot kvartsfinalserien mot Djurgården. Foto: FREDRIK KARLSSON

Forwarden, som gjorde tre mål på de tre sista matcherna i grundserien, gillar när det hettar till.

– Jag brukar prestera som bäst när det är mycket folk på läktarna och i matcher som gäller. Jag ska spela min bästa hockey nu.

I grundserien gjorde Willman Borvik 18 poäng på 36 matcher.

– Jag började bra men åkte på en skada i oktober. Det var svårt att komma tillbaka efter den. Jag tycker ändå att de sista 10–15 matcherna har varit bra. Ser man till statistiken har jag gjort 0,5 poäng per match vilket är okej. Framför allt är jag nöjd över att jag varit inne på väldigt få mål bakåt. Det är någonting som jag sätter en stolthet över.

Skadan som Willman Borvik varit inne på höll honom borta från spel i lite drygt 1,5 månad.

– Jag gjorde ingenting på sju veckor. Jag låg mest i soffan och sov vilket gjorde att kroppen tog stryk. Det tog lång tid att komma tillbaka.

Hur mycket påverkade det dig?

– Det blir mentalt jobbigt. Jag är van vid att alltid ha mycket saker att göra. Nu var jag instängd hemma i stället. Till slut blir det jobbigt. Jag stampade på samma ställe. Efter tre veckor försökte jag att komma tillbaka men åkte på ett rejält bakslag. Det blev också en mental törn.

Var du någon gång orolig?

– Nej, egentligen inte. Anledningen till att jag gick på efter tre veckor var för att det kändes bättre. När det inte fungerade valde vi att vara på den säkra sidan. Det fick ta tid helt enkelt. När jag väl var tillbaka kastades jag in i hetluften direkt efter två ispass. Det var många skador under den här tiden.

Willman Borvik, som kom från Södertälje inför den här säsongen, skrev på ett kontrakt över ett år med BIK.

– Jag har en dialog med Torsten (Yngveson, sportchef). Vi får se vad som händer. Jag är absolut öppen för att stanna. Jag trivs väldigt bra.

Läs också

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagGustav Willman BorvikIshockeySlutspel hockeyallsvenskan SportStatistik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.