Hoppa till huvudinnehållet

Hundratals förare körde för snabbt i tätort

Publicerad:
Polisen i region Bergslagen har genomfört särskilda hastighetskontroller. Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Förra veckan genomfördes en insats mot trafikanter i polisregion Bergslagen, med fokus på hastighet.

Insatsen genomfördes i områden med lite lägre tillåten hastighet, främst under 50 kilometer i timmen. De flesta kontrollerna genomfördes färför i tätort och i närheten av till exempel skolor. Det skriver polisen på sin hemsida.

Totalt rapporterades 715 trafikanter i regionen, som består av Örebro, Värmland och Dalarnas län. Av de som blev rapporterade körde 36 procent 6-9 kilometer för snabbt.

I samband med hastighetskontrollertna upptäcktes också en del annan brottslighet. Tio personer misstänktes vara påverkade av narkotika, eller hade narkotika på sig. Det framgår inte i polisens rapport om det enbart var förare som blev misstänkta för narkotikabrott, eller om det även var passagerare.

Artikeltaggar

Brott & blåljusBrott, lag och rättDalarnaNarkotikaNarkotikabrottÖrebro länTrafikanterVärmlands län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.