Hoppa till huvudinnehållet

Så tippades DIF på upptaktsträffen: "Hoppas bara att vi är klara tidigare”

Publicerad:
En spelare i varje lag poserar för ett porträtt under måndagens upptaktsträff. Degerfors representerades av lagkaptenen Sebastian Ohlsson, längst ner till vänster på nedre raden. Foto: JESPER ZERMAN

Media tippar att Degerfors slutar på 13:e plats i allsvenskan för tredje säsongen i rad.

– Det känns väl rimligt. Jag hoppas bara att vi är klara tidigare än de senaste säsongerna, säger lagkaptenen Sebastian Ohlsson.

Degerfors har undvikit kval i slutomgången två säsonger i rad. Media förutspår ett liknande scenario 2023.

DIF tippades på 13:e plats i samband med upptaktsträffen – före Halmstad, Varberg och BP.

– Man har ju förhoppningar om att det ska gå ännu bättre, men så länge vi har tre lag bakom oss är man ju nöjd. Vårt mål är att klara oss kvar. På sikt vill man bli bättre och blir vi det redan i år så är ju det bara bra, säger lagkaptenen Sebastian Ohlsson.

Tycker du att ni känns bättre eller sämre i år jämfört med förra året?

– Jag tror att vi är bättre än förra året. Vi har en bättre trupp i år, en bredare trupp med mer konkurrens på platserna. Vi har varit bra senaste matcherna och jag tror bara det kan bli bättre och bättre.

Patrik Werner, Timmie Falk, Tobias Solberg och Andreas Holmberg representerade också Degerfors IF på upptaktsträffen.

Tränare Solberg säger så här om medias tips:

– Man hade gissat att vi skulle hamna där någonstans. För vår del handlar det om att bli bättre än förra säsongen och förhoppningsvis ta de poäng som krävs så tidigt som möjligt. Vi kommer få kämpa järnet för nytt kontrakt, något annat vore konstigt.

Var det fantasilöst av media att tippa er på 13:e plats, samma placering som ni har slutat på två säsonger i rad?

– Så är det ju... Det hade, som du säger, varit kul om ni hade vänt lite på några lag. Kastat om lite upp och ner, men över tid brukar tabellen aldrig ljuga. Vi ska sikta på att komma högre, men kommer vi på 13:e plats så har vi säkrat allsvenskt spel även året efter och det är bra.

Media tippade Djurgården som svenska mästare.

– Jag har varit inne på Malmö och Häcken. Jag tror att Malmö kommer dra längsta strået. Ser man deras trupp så är det fantastiska spelare. Dom har sån bredd att dom kan kasta in vem som helst och det är en riktigt bra spelare. Man vet vad Rydström gjorde i Kalmar och Sirius. Får han in sin grej i MFF, då blir det det farligt, säger Sebastian Ohlsson.

– Det är svårt att säga något annat än Häcken, utifrån matchen som var i går i cupen. Dom ser ruggigt starka ut även i år. Hemma, på konstgräs överlag, är dom oerhört spelskickliga. Lagen som är tippade däruppe kommer vara däruppe, säger Tobias Solberg.

Så tippade media tabellen

1. Djurgården

2. Häcken

3. Malmö FF

4. Hammarby

5. AIK

6. Elfsborg

7. IFK Norrköping

8. Kalmar FF

9. IFK Göteborg

10. Mjällby

11. Sirius

12. IFK Värnamo

13. Degerfors

14. Halmstads BK

15. Varbergs Bois

16. Brommapojkarna

Uppsnappat från upptaktsträffen

– Ja, det var väl överraskande. Det fjärde svåra året... Experterna brukar inte ha rätt så vi kommer vi nog ha ett gäng bakom oss. Vi har varit så kaxiga att vi har satt en ruggig målsättning... att gå från 30 poäng till 32. Nu smäller det! (Varbergs tränare Joakim Persson drog som alltid ner applåder)

– Ska vi släppa att vi förhandlar om ett fyraårskontrakt? (Halmstadtränaren Magnus Haglunds fråga till sin 41-årige lagkapten Andreas Johansson uppe på scen)

– Jag tycker bara det är häftigt att vi inte är tippade sist. Jag är van vid det, vi var tippade toksist både i superettan och allsvenskan. Där ser man att vi har gjort något bra. (Värnamos lagkapten Freddy Winsth)

– Solklart gymnasieungdomar, dom är lättare att hantera. Det svåraste är att försöka döma Tom Pettersson på smålagsspel. (Mjällbys tränare Anders Torstensson jämför sitt nygamla jobb med rektorsjobbet han kommer från)

– Där är han inte bäst, han har mycket förbättringspotential där. Det är ett skönt gäng bönder man har kommit till. Det är väldigt spartanskt, det finns en charm i det också. (Mjällbys nyförvärv Tom Pettersson).

– Schampo har vi inte råd med. Jag brukar åka till Dollarstore och köpa upp lagret själv. Det är ändå lyx för oss. (Tom Pettersson igen)

– Det ska bli inspirerande att åka till Strandvallen och spela cupfinal. (Häckens Samuel Gustafsson, lokalen anade viss ironi)

Artikeltaggar

Allsvensk nedräkningAllsvenskanAndreas HolmbergDegerfors IFDegerfors IF HerrFotbollMalmö FFPatrik WernerSebastian OhlssonSportTimmie FalkTobias Solberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.