Hoppa till huvudinnehållet

Nämnden med en extra miljon – så kan föreningar ta del av pengarna

Publicerad:
”Vi hoppas på riktigt många ansökningar men också att vi kan ge pengar till de flesta som söker”, säger Amanda Lindgren (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden.
”Vi hoppas på riktigt många ansökningar men också att vi kan ge pengar till de flesta som söker”, säger Amanda Lindgren (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden. Foto: Kajsa Juslin

Under 2023 har kultur- och fritidsnämnden fått en extra miljon att dela ut till Karlskogas föreningar. Årets första ansökningsdag närmar sig och pengar ska gå till något som främjar förening som söker.

– Vi tycker att det här är jätteroligt, säger Amanda Lindgren (M), ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Föreningsstödet, som inte är att förväxla med föreningsbidraget, ska gå till specifika satsningar som föreningen vill göra.

– Det här är en unik möjlighet, säger Elaine Erlandsson Lindblom (L), förste vice ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

Extra stöd

Nämnden ser helst att de föreningar som söker ska vilja göra satsningar för att motverka diskriminering, arbeta för få mer jämställda föreningar eller arbeta för integration i Karlskoga. Det extra stödet ska inte gå till drift utan till en satsning som på något sätt främjar föreningen framåt.

För att få ta del av den extra miljonen har föreningarna två försök på sig. Det första ansökningsdatumet är satt till senast 15 april men det kommer en ny chans i höst där slutdatum för ansökan är 15 oktober. Ansökan görs på kommunens hemsida.

Sedan blir det upp till nämndens bidragsgrupp att välja ut de föreningar som får pengar.

– Vi hoppas på riktigt många ansökningar men också att vi kan ge pengar till de flesta som söker, säger Amanda Lindgren.

Läs också:

Amanda Lindgren, 21, går till Karlskogas politiska historia: ”Superkul”Så mycket dyrare har kommunernas mat blivit – mejeriprodukter ökat mest

Artikeltaggar

Amanda LindgrenFöreningslivKarlskogaKulturKultur- och fritidsnämndenNämnderPolitik

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.