Hoppa till huvudinnehållet

Häktad misstänkt för våldtäkt, olaga hot och barnfridsbrott

Publicerad:
Foto: Per Danielsson/TT

Det var fredag den 17 mars som polisen fick in ett larm om en våldsam man som ska ha hotat sin sambo framför deras barn och händelserna ska ha skett på två adresser i samma fastighet på Skranta i Karlskoga. Nu har mannen häktats.

Larmet kom in vid 08-tiden på morgonen och det handlade om en våldsam man och att det skulle handla om brott i nära relation och att det fanns barn inblandade.

Mannen, som är i fyrtioårsåldern, kunde gripas i bostaden och han anhölls senare under samma dag.

Mannen misstänks för grovt olaga hot, övergrepp i rättssak och barnfridsbrott och det ska ha skett samma dygn som han greps. Mannen är även misstänkt för en våldtäkt som också ska skett den 15 mars.

Brotten han misstänkt för ska ha skett mot mannens sambo på två olika adresser i samma fastighet. Parets gemensamma barn ska ha varit närvarande vid några av brotten.

Mannen är även misstänkt för en våldtäkt som också ska skett den 15 mars.
Häktningsförhandlingen

Mannen har nu häktats på sannolika skäl.

Tingsrätten skriver i beslutet: ”Det finns risk för att NN genom att undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar sakens utredning. Denna risk är sådan att åklagarens begäran om restriktioner ska godtas.

Mannen har nekat till brott och motsätter sig restriktioner på häktet.

Under tiden i häktet får mannen inte placeras med andra intagna, vistas i gemensamma utrymmen eller ha någon kontakt med personer på utsidan häktet.

Åtal ska väckas senast den 31 mars.

Man gripen misstänkt för våldtäkt och misshandel

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättHotKarlskogaOlaga hotSkrantaVåldtäkt

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.