Hoppa till huvudinnehållet

Någon klipper sönder staket som ska stoppa att folk blir påkörda av tåg

Publicerad:
Foto: Anders Hanson

Nu har det hänt igen, någon har klippt sönder det så kallade Suicidstaketet vid järnvägen vid Sandtorpsbadet och det är inte första gången, det har hänt vid ett trettiotal tillfällen.

Trafikverket satte för några år sedan upp så kallade suicidstaket utefter järnvägarna i landet och även så i Karlskoga. Staketen ska stoppa självmordsförsök och att folk går över järnvägar och riskerar att bli påkörda.

Vid Sandtorpsbadet och västerut efter järnvägen finns ett sådant staket. Någon har nattetid klippt sönder staketet vid ett trettiotal tillfällen och nu senast förra veckan. Där uppklippningen skett fanns förr en stig ner till badet och personen som klipper hål vill tydligen inte gå 75 meter extra till vägen över spåret och ner till badet.

Eftersom det är ett suicidstaket så måste Trafikverket laga staketet.

Personen är nu misstänkt för skadegörelse.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättJärnvägKarlskogaPåkördTrafikverket

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.