Hoppa till huvudinnehållet

Ställ in fredagens match – ingen verkar vilja spela ändå

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Med sju minuter kvar av matchen lämnade delar av publiken Nobelhallen. Spelarna hade lämnat redan efter den andra perioden.

Nej. Det är bara att konstatera – BIK Karlskoga räckte inte till den här gången heller.

Det går att snacka om små marginaler hit och små marginaler dit. Gustav Willman Borvik kunde ha gett BIK ledningen på Hovet senast och Jesper Kokkoken under onsdagskvällen i Nobelhallen.

Men så blev det inte. Djurgården är ett eller till och med två nummer för stort.

Så som det såg ut i den tredje perioden, vid underläge 0-2, får det inte se ut i en slutspelsmatch.

Spelarna har väntat på det här sedan i september. Vart fanns glöden, hjärtat eller passionen?

Inför kvartsfinalserien pratade alla i BIK om att dom inte hade någonting att förlora. Att all press var på Djurgården. Det skulle bli en rolig utmaning och chansen till en skräll fanns.

Nu står det 0-3 i matcher och 2-11 i målskillnad. Spelarna som skulle leda BIK gör det inte.

I Nobelhallen den här onsdagen behövde Djurgården inte ens vara bra. De fick en väldigt behaglig resa och utnyttjade sina chanser. Det ska vara jobbigt att komma till Nobelhallen sägs det? Fråga vilken Djurgårdsspelare som helst så håller nog samtliga med om att det var en rätt så bekväm kväll.

Amerikanen Logan Cockerill var spelaren som visade mest vilja och det säger väl det mesta.

Nu tar säsongen, med största sannolikhet, slut på fredag. Då lämnar också flertalet spelare och BIK får, som vanligt, bygga om. Enligt Sportexpressen är David Lilja klar för Luleå, Åke Stakkestad ska till HV71 och Arvid Aronssons nästa klubb blir Linköping. Och listan lär bli längre.

Jag ser faktiskt inte hur BIK Karlskoga någonsin ska kunna gå upp i SHL. Eftersom jag ändrat mig och tror att Modo går upp så kommer BIK nästa säsong att kampas med Djurgården igen och troligtvis Brynäs. Lägg där till lag som Björklöven, Södertälje, Mora, AIK, och Västerås så förstår ni att den där drömmen som klubben har bara blir mer och mer avlägsen för varje år.

Om BIK nu ändå väljer att spela fredagens match så kan dom väl i alla fall försöka bjuda publiken på en fest. En sista dans. En tackling, Någonting som supportrarna ändå kan minnas innan det blir dags för sex månaders hockeysemester.

Bedrövad Franzén efter ny BIK-förlust: ”Ingen ger upp”Karl Helmersson: ”Väldigt surt att förlora”

Artikeltaggar

Åke StakkestadArvid AronssonBIK Karlskoga A-lagDavid LiljaDjurgårdenGustav Willman BorvikHovetHV71IF BjörklövenIshockeyLogan CockerillModoNobelhallenSHLSlutspel hockeyallsvenskan