Hoppa till huvudinnehållet

Amalia Josbo åtta i stenhård konkurrens: Så ska det bli ännu bättre

Publicerad:
Amalia Josbo, som numera tävlar för Örebro ryttarteam, med egna uppfödningen Lady Evelin i samband med tävlingen i Danmark.
Amalia Josbo, som numera tävlar för Örebro ryttarteam, med egna uppfödningen Lady Evelin i samband med tävlingen i Danmark. Foto: Privat

Det blev en åttondeplats för Amalia Josbo tillsammans med Lady Evelin vid de internationella paradressyrtävlingarna i Danmark.

– Det var verkligen en dröm att nå finalen och känna att vi ytterligare närmar oss den yppersta världseliten, säger Karlskogaryttaren som tycker att det finns ännu mer att ge.

Det hoppas och tror hon att ekipaget visar redan i Waregem, Belgien, om drygt två veckor.

– Hittills har vi haft ett för lätt kür-program.

Det valfria programmet.

– Jag har i första hand strävat efter att ha ett program som hästen känner sig säker med för att stärka henne. Nu jobbar jag med ett svårare program som jag fått hjälp av Linda och Pekka Dahl med musiken till. Med tanke på hur min häst utvecklats har jag goda förhoppningar om att det ska gå bra och att vi lyckas ännu bättre.

Finalresultatet blev nu 68.755%.

”Kändes superfin”

Ekipaget tog sig till söndagens final genom insatserna som gjordes under fredagen och lördagen.

– På fredagen var vi en procent från topp fem. Då pratar vi om konkurrenter som varit högt upp i resultatlistan i Paralympics. På lördagen kändes hästen superfin på framridningen men hon hade stått och vilat i boxen efter morgonträningen och blev ”nödig” ute på banan vilket blev kostsamt.

Det räckte ända för en finalplats där förra årets VM-tolva visade att det här tävlingsåret kan bli ännu mer intressant.

EM är det stora målet samtidigt som Amalia Josbo och Lady Evelin ska jobba vidare för att göra verklighet av den stora drömmen: att kvalificera sig för start i Paralympics i Paris nästa år.

Därför byter Amalia Josbo klubb: ”Det här är mer gynnsamt för min elitsatsning”Amalia till landslagets A-trupp: ”Målet är en plats bland de tio bästa på EM”Individuell tolfteplats för Josbo i VM: ”Roligaste jag någonsin gjort”Äntligen får Amalia gråta glädjetårar

Artikeltaggar

Amalia JosboHästsportLady Evelin

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.