Hoppa till huvudinnehållet

Gwargis och Granath redo för spel – så ställer Degerfors upp i fredagens genrep

Publicerad:
Peter Gwargis är redo för sina första minuter i den rödvita tröjan.
Peter Gwargis är redo för sina första minuter i den rödvita tröjan.

Gustav Granath är tillbaka i startelvan efter skada och Peter Gwargis är redo att göra sina första minuter när Degerfors tar emot Brage i fredagens genrep.

– Det ska bli kul att se båda i spel, säger tränaren Tobias Solberg.

Förutom Gustav Granath och Peter Gwargis är även Erik Lindell åter i truppen.

– För Peters del handlar det om ett kortare inhopp. Han har kämpat länge och har inte spelat match på lite drygt ett år. Det ska bli jättekul att se honom på planen, säger Solberg.

Saknas gör Oscar Wallin, Joe Gyau och Albin Mörfelt. Anfallaren NIkola Djurdjic är långtidsskadad.

– Wallin åkte på en smäll mot Elfsborg. Det är inte värre än att han ska kunna vara med nästa vecka. Joe närmar sig och har stegrat rejält i sin träning under veckan. Däremot är det för tidigt för match. Albin är i gång lite lätt igen efter sin operation.

I fredagens genrep, som spelas på Behrn arena, står superettanlaget Brage för motståndet.

– Vi vill se spelare som vill vinna matchen och som gör allt för lagets bästa. Jag hoppas att vi kan fortsätta att ta kliv i sättet som vi vill spela. Både i anfallsspelet och i försvarsspelet. Brage är ett fullt kompetent superettanlag som lär tillhöra toppen den här säsongen. Jag vill se att vi tävlar och skickar rätt signaler. Att vi är ett lag att räkna med.

Stark startelva

Degerfors ställer upp med en startelva som mycket väl kan bli densamma i den allsvenska premiären som spelas söndag 2 april mot Hammarby på bortaplan.

– Även den andra halvlekens elva kan komma att spela mot Hammarby. Vi har tagit ut spelarna som vi tycker är mest lämpade att möta Brage just nu. Vi planerar en rad byten i paus.

Startelvan: Sondre Rossbach – Gustav Granath, Seid Korac, Sebastian Ohlsson – Elyas Bouzaiene, Christos Gravius, Damjan Pavlovic, Karim Mammar – Rasmus Örqvist, Dijan Vukojevic, Diego Campos.

Ersättare: Jonas Olsson, Sean Sabetkar, Erik Lindell, Gustav Lindgren, Fortune Bassey, Carl Ljungberg, Peter Gwargis, Jamie Bichis, Alexander Hedén Lindskog och De Pievre Ilunga.

Chockat DIF till kommunen: ”Dra tillbaka förslaget att sälja Stora Valla”Bomben: Stora Valla ska säljasSå tippades DIF på upptaktsträffen: "Hoppas bara att vi är klara tidigare”

Artikeltaggar

Allsvensk nedräkningBrageDegerforsDegerfors kommun (org)Erik LindellFotbollGustav GranathOscar WallinPeter GwargisTobias Solberg

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.