Hoppa till huvudinnehållet

Rejält uppsving för Minelles Karlskoga HK: ”Jag vill spela mera matcher”

Publicerad:
Minelle Sörensen, en av spelarna i Karlskoga HK:s lag för pojkar och flickor födda 2013.
Minelle Sörensen, en av spelarna i Karlskoga HK:s lag för pojkar och flickor födda 2013. Foto: Karlskoga HK

Karlskoga Handbollsklubb har vuxit från två till sju träningsgrupper under den här säsongen.

– Jag vill spela mera matcher, säger Minelle Sörensen, som spelade sina allra första matcher den gångna helgen.

Karlskoga HK tappade P07-laget och bolleksgruppen inför den här säsongen.

Föreningen hade därmed endast verksamhet för flickor födda 2007 samt för pojkar och flickor födda 2013 när säsongen startade.

Eldsjälen Mattias Karlsson är numera ”bara” ordförande i Karlskoga HK och är mycket glad över utvecklingen som därefter följde.

– Nu när vi snart gör bokslut för 2022–2023 har vi även en träningsgrupp för pojkar och flickor födda 2014 och en för pojkar och flickor födda 2015 och 2016. Fyra träningsgrupper totalt och tre nya bolleksgrupper, säger han.

– Vi hoppas att de tre grupperna under F07 framöver ska kunna bilda sex stycken lag, tre pojklag och tre flicklag. Vi kan gladeligen se tillbaka på ett fantastiskt år med många nya barn och ledare. Nu ser vi med tillförsikt fram emot nästa säsong. Vi hoppas att ännu fler ska vilja börja spela handboll.

”Var jättekul”

En annan i föreningen som var mycket glad i helgen var Minelle Sörensen. Minelle har spelat i laget för pojkar och flickor födda 2013 sedan i oktober.

Laget spelade sina allra första matcher under den gångna helgen.

– Det här var jättekul. Handboll är kul och roligt. Jag provade en gång och det var lite annorlunda och helt nytt för mig och jag ville fortsätta. Det är snälla lagkompisar och tränarna är snälla. Jag vill spela mera matcher, säger Minelle.

– Dom var i Nora och ställde upp med två mixade lag. Varje lag spelade två matcher vardera. Motståndet stod Vintrosa och Nora för. Att det var deras första matcher syntes inte alls utan de två lagen spelade jättebra, säger Mattias Karlsson.

Spelarna som gjorde sina allra första matcher den gångna helgen.
Spelarna som gjorde sina allra första matcher den gångna helgen. Foto: Karlskoga HK
Elias Karlsson och Anton Landgren valde att fortsätta i ÖSK Ungdom när Karlskoga HK tvingades lägga ner P07-laget på grund av spelarbrist. Saknas på bilden gör Philip O’Brien, som också har fortsatt i ÖSK.
Elias Karlsson och Anton Landgren valde att fortsätta i ÖSK Ungdom när Karlskoga HK tvingades lägga ner P07-laget på grund av spelarbrist. Saknas på bilden gör Philip O’Brien, som också har fortsatt i ÖSK. Foto: PRVIAT

Artikeltaggar

HandbollKarlskoga HK

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.