Hoppa till huvudinnehållet

SD:förslaget – mer kultur på bio

Publicerad:
SD önskar att det ska finnas ett samarbete mellan kulturen i regionen och kommunbiograferna.
SD önskar att det ska finnas ett samarbete mellan kulturen i regionen och kommunbiograferna.

Den snabba digitala utvecklingen och att kultur ska göras tillgängliga för fler är något som Sverigedemokraterna tycker Region Örebro län ska utreda. Deras förslag är bland annat att streama symfoniorkestrar på bio.

– Kommunbiograferna, som ofta i sig själva är en del av vårt kulturarv, hotas många gånger av nedläggning. Genom att tänka större och vidare kan man sprida länets kulturutövningar och nå ut till en bredare publik och samtidigt utöka användandet av de biografer som finns ute i länet, skriver partiet i sin motion till regionfullmäktige.

Som exempel använder motionärerna som bland annat är Karlskogas Patrik Nyström, oppositionsråd i regionen, Askersund och Kumla som gör live-sänder operaföreställningar.

För att fler ska kunna ta tillvara på kulturupplevelser ska den digitala utvecklingen utnyttjas vill partiet.
För att fler ska kunna ta tillvara på kulturupplevelser ska den digitala utvecklingen utnyttjas vill partiet. Foto: Henrik Montgomery/TT

Sverigedemokraterna önskar att regionen ser över möjligheterna att och sända teaterföreställningar på Örebro Teatern digitalt och det samma görs med konserter med Svenska kammarorkestern på Örebro konserthus.

– Den snabba digitala utvecklingen öppnar för möjligheter som inte funnits tidigare. Det går att tillgängliggöra upplevelser och evenemang på ett helt annat sätt och till en mycket större publik än förut, står det i motionen.

De vill dock inte hålla sig till kultur på bio utan partiet tänker sig att det ska vara möjligt att titta hemma, på sjukhus, äldreboende och skolor.

Artikeltaggar

AskersundBiograferKarlskogaKonserterKulturKumlaMotionerPatrik NyströmPolitikRegion Örebro länSverigedemokraterna

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.