Hoppa till huvudinnehållet

DIF-kaptenerna beskriver nyförvärven: ”Han hade en apa som husdjur”

Publicerad:
Tio av de elva nya spelarna i säsongens trupp. Peter Gwargis kom inte loss för ”lagbilden” då han gnuggade på övertid med fystränaren Johan Svensson.
Tio av de elva nya spelarna i säsongens trupp. Peter Gwargis kom inte loss för ”lagbilden” då han gnuggade på övertid med fystränaren Johan Svensson. Foto: Dennis Pavlovic

Vem har haft en apa som husdjur? Vem har fått smeknamnet radion och vem går hundpromenader i skogen i Guccikläder? Sebastian Ohlsson och Sean Sabetkar ger dig svaren nedan!

Sondre Rossbach.
Sondre Rossbach. Foto: Kajsa Juslin

Sondre Rossbach

Ålder: 27.

Position: Målvakt.

Senaste klubb: Odds BK (Norge).

Sabetkar: Väluppfostrad, lugn. Sen tror jag inte han är så jäkla van med det här han har kommit till. Han har spelat i större klubbar i Norge, där allt kanske har varit lite mer... Strukturerat och flott, sådär. Han jobbar sig in i det sakta men säkert. Han är skön, smälter in bra men gör inte så mycket väsen av sig.

Pavlovic: Det är ingen ”Abdo” i omklädningsrummet?

Ohlsson: Rena motsatsen. Jag tror han kan bli ett stort utropstecken. Han har sett otroligt fin ut på matcherna och träningarna sedan han kom.

Sabetkar: Man har ju ändå koll på målvakterna och spelarna i övriga serien. Han borde tillhöra toppskiktet.

Jonas Olsson.
Jonas Olsson. Foto: Kajsa Juslin

Jonas Olsson

Ålder: 28.

Position: Målvakt.

Senaste klubb: BP.

Ohlsson: Han är ännu lugnare. Jag delade rum med honom senast, i Malmö, och han var otroligt lugn. Jag sov bra och jag tror att han också fick göra det. Jag kan absolut tänka mig att dela rum med honom igen. Det finns andra som är mer livliga om kvällarna. Han känns som en svärmorsdröm.

Sabetkar: Jag känner honom väldigt bra. Han och Sondre är lika som personer och som målvakter också. Det kan vara nivåskillnader mellan målvakterna, men här har vi en uppsättning som håller en väldigt lik och hög nivå. Det ger en bra träningsmiljö för oss alla.

Karim Mammar.
Karim Mammar. Foto: Kajsa Juslin

Karim Mammar

Ålder: 26.

Position: Back.

Senaste klubb: AFC Eskilstuna.

Sabetkar: Han är en karaktär, en karaktär alltså! Han är väldigt mycket gatan, men har också ledarskapssidan i sig. Tänk dig att de två krockar – då får du Karim.

Sabetkar: Jag tror han sitter på de sjukaste historierna i svensk elitfotboll – utanför planen. Han har varit med om mycket. Han var i Algeriet och spelade, 1,5–2 år tror jag. Han hade en apa som husdjur, hängde med den i Algeriet och kollade fotbollsmatcher live med den. Det som är normalt där är inte normalt här.

Sabetkar: Vi har känt varandra sedan 2013–2014. Jag kommer inte gå in på detaljer, hur han var som ung, men han var stökig. Jag spelade med honom i Vasalunds juniorer. Det var ett lag fullt med spelare från olika orter i Stockholm, de stökiga orterna, och han var bossen. För mig som har varit med på hans resa, från den här tiden till att han satte sig på universitet och började studera... För mig var det ”mindblowing!”.

Ohlsson: Vi andra saknar inte aggressivitet, men han visar det på andra sätt. Han är inte blyg för att gå in med kropp även på träning.

Gustav Lindgren.
Gustav Lindgren. Foto: Kajsa Juslin

Gustav Lindgren

Ålder: 21.

Position: Anfallare.

Senaste klubb: Sollentuna FK.

Ohlsson: Han har hamnat i fia med knuff-ligan.

Sabetkar: Jag är också med där, men det finns de som är ännu värre: ”GG”, Elyas och Rasmus. Han har lite grann tagit Carléns plats i den klicken.

Sabetkar: Vi brukar alltid köra om saker, energidryck och såna saker. ”Gurra” är alltid väldigt noga med att ta sitt straff när han förlorar, han är reko där. Jag känner honom sedan tidigare i och med att vi har haft liknande spelarkarriärer. Han är jättenice och har kommit in i laget på ett bra sätt.

Sabetkar: Det finns mycket potential i honom, det är därför Werner har hämtat in honom från division 1. Han kan göra mål och det ska bli kul att se honom växa in i det här.

Seid ”Radion” Korac.
Seid ”Radion” Korac. Foto: Kajsa Juslin

Seid Korac

Ålder: 21.

Position: Back.

Senaste klubb: Akritas Chlorakas (Cypern).

Sabetkar: Han har fått ett smeknamn – ”Radion”. Det finns väldigt många frekvenser.

Ohlsson: Tyvärr finns det ingen avstängningsknapp...

Sabetkar: Han är en karaktär. Han och Damjan är ett radarpar liksom, dom har saker för sig. Dom pratar väldigt mycket om Serbien. Det patriotiska, du vet. Vi har fått höra att det finns saker i Serbien, att Serbien är bättre på vissa sätt. Då sa Joe och Diego ”men du är från Luxemburg och du är från Belgien”. Det var lite kul.

Sabetkar: Dom har hamnat i en klick med Karim och Dijan. Dom andra pratar serbiska, Karim försöker hänga med och hänger med i svordomarna. Vill man åt höga frekvenser och att mycket ska hända... Då ska man joina den här fyran.

Ohlsson: Han är stor och rejäl. En ledartyp som styr och ställer därbak. Han skulle nog kasta sig in och offra hela sig själv i vilken situation som helst.

Damjan Pavlovic.
Damjan Pavlovic. Foto: Kajsa Juslin

Damjan Pavlovic

Ålder: 21.

Position: Mittfältare.

Senaste klubb: Rijeka (Kroatien).

Sabetkar: Han är helt sjukt snusberoende. Seid känns lite mer vuxen, Damjan har mer saker för sig. Jag tror han har lite svårt för vuxna saker. Jag hörde rykten om att han hade problem med att koka något.

Sabetkar: Han är nog mest proffs i ”looken” utanför planen, om du förstår vad jag menar. Där briljerar han totalt, han kör över oss alla där.

Sabetkar: Han bor i en stuga i Björneborg. Han är en naturmänniska och han och sambon har hund. Det är nice att bo därute med hunden förstår jag, men det blir såna kontraster. En annan kör Haglöfs på hundpromenaderna och han hajkar runt i skogen i full Guccidress. Shit, hur mycket pengar har du?

Ohlsson: Han och Christos är ganska lika. Han har otroligt bra teknik och bollbehandling. Det är en jobbig jävel att ta bollen ifrån och han är också ettrig utan boll.

Peter Gwargis.
Peter Gwargis. Foto: Kajsa Juslin

Peter Gwargis

Ålder: 22.

Position: Anfallare.

Senaste klubb: Malmö FF.

Sabetkar: Han har lite problem med sitt boende, det är mycket fokus och surr om det just nu. Han bor på hotell och jag tror han börjar tappa det, börjar klättra på väggarna. Han är skön och snäll, gör inte så jättemycket väsen av sig. Jag tror det finns en karaktär som kommer att växa fram, men det är välbehövligt att han tar sig ur hotellrummet.

Ohlsson: Han har inte varit här så jättelänge och har inte hunnit se eller göra så mycket. Jag har ganska dålig koll på övriga spelare i Sverige, men från det man har sett på träning så verkar han vara jättefin med bollen.

Sabetkar: Jag är lite mer nördig. Jag kollade förra året, de första matcherna i superettan innan han skadade sig, och han var överlägsen. Jag tror han hade varit bland de bästa i serien, om inte den bästa, om han inte hade skadat sig. Jag har många vänner i superettan och många hörde av sig och sa att det var en bra värvning, att han har spets.

Fortune Bassey.
Fortune Bassey. Foto: Kajsa Juslin

Fortune Bassey

Ålder: 24.

Position: Anfallare.

Senaste klubb: Ferencvaros (Ungern).

Ohlsson: Han hälsade på hotellet i Malmö. Jag fattade inte vem det var först, men sa hej tillbaka. Sen såg jag att han hälsade på fler, då fattade jag.

Sabetkar: Det är alldeles för tidigt, men han kommer med instick och roliga kommentarer. Som på träningen i går... Vårt lag vann med 10–9. Då gick han fram till Justin och sa ”det är en ny dag i morgon...”. Det finns nog en profil här, men han behöver landa och komma in i det.

Sabetkar: Han är stor, stark och visade redan i går (första träningen) att han kan avsluta också. Det är fint, det här kan nog bli bra.

Alexander Hedén Lindskog.
Alexander Hedén Lindskog. Foto: Kajsa Juslin

Alexander Hedén Lindskog

Ålder: 19.

Position: Back.

Senaste klubb: Uppflyttad från akademin.

Sabetkar: Han är lugn, men kan ryta tillbaka om någon säger åt honom. Han står på sig, tar inte så mycket skit. Vi pratar väldigt mycket eftersom vi spelar på samma position. Han brukar lyssna och fråga en del. Han är här och vill utvecklas liksom, det gillar man.

Ohlsson: Albin har lite lurat in honom i spelträsket, betting. Dom spelade i bussen senast. Vi får byta plats på honom...

Sabetkar: Han är en vänsterfotad mittback, bara det är sällsynt. Han är villig att utvecklas, som sagt, och kan komma långt på det. Gör han rätt saker kan det bli bra.

De Pievre ”Depi” Ilunga.
De Pievre ”Depi” Ilunga. Foto: Dennis Pavlovic

De Pievre ”Depi” Ilunga

Ålder: 17.

Position: Mittfältare.

Senaste klubb: Uppflyttad från akademin.

Sabetkar: Han är mer ”lost” än Lindskog, framför allt. Han vill väldigt mycket med sin fotboll samtidigt som han ibland inte vet att han står på en fotbollsplan. Han har många saker för sig i huvudet. Han kan glömma saker och har lite många saker för sig. Han klipper folk också. Han klippte Lindskog, gjorde en skön ”fade” på honom.

Ohlsson: Han tog betalt av Lindskog också...

Sabetkar: Ja... Han har sjuka saker för sig, det är en karaktär. Han har kommit in i det väldigt bra, många gillar att skoja med honom.

Sabetkar: Det finns ju sjukt mycket potential i honom alltså. Han är ju inte oblyg rent fysiskt. Han gick in i gymmet utan tröja en gång, då ville jag strypa honom. Men man kan ju ändå se att han är där fysiskt. Tänk om jag hade varit där fysiskt när jag var 16–17!

Ohlsson: Han har verkligen framtiden för sig, om han vill och gör rätt saker.

Carl Ljungberg.
Carl Ljungberg. Foto: Kajsa Juslin

Carl Ljungberg

Ålder: 18.

Position: Mittfältare.

Senaste klubb: Uppflyttad från akademin.

Ohlsson: Hans frisyr? Den är väl ”on point”. Han gjorde ett tidigt snedsteg, han åkte till Sälen och lämnade oss övriga på bussen till Malmö. När han precis hade skrivit på kontrakt... Ja, lite uppförsbacke... Han är också ung och bra för sin ålder. En stabil mittfältare med fina fötter. Han kan våga ta för sig lite mer.

Sabetkar: Han gör jobbet och går också in i valfri Hovetgrupp med den frisyren. Den jobbar hem poänger hos damerna. Han mår nog bra.

Experternas tips – så går det för DIF: ”Dom kommer klara sig igen”Så tippades DIF på upptaktsträffen: "Hoppas bara att vi är klara tidigare”Så kartlägger Werner sina nyförvärv: ”Omöjligt att hinna med allt själv”

Artikeltaggar

Alexander Hedén LindskogAllsvensk nedräkningCarl LjungbergDamjan PavlovicDe Pievre IlungaDegerfors IFDegerfors IF HerrFortune BasseyFotbollGustav LindgrenJonas OlssonKarim MammarSeid KoracSondre Rossbach

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.