Hoppa till huvudinnehållet

Larsson om skadan och uttåget: ”Det är sjukt tråkigt”

Publicerad:
Det blev bara en match i slutspelet för Henrik ”Kingen” Larsson. Foto: Kajsa Juslin

Det blev bara en match i slutspelet för backstjärnan Henrik "Kingen" Larsson.

Nu berättar han om skadan som satte stopp för spel.

– Det handlade om en lättare hjärnskakning, säger han.

Det var i den första kvartsfinalen på Hovet som Henrik "Kingen" Larsson tvingades utgå redan efter tolv minuter.

– Jag hade slagit ifrån mig pucken när det kom en Djurgårdsspelare bakifrån och sög tag i mig. Han höll i mina armar samtidigt som vi åkte in i sargen. Då slog jag i huvudet och spräckte ögonbrynet. Smällen var mot tinningen.

– Först blev jag väldigt chockad eftersom det kom så mycket blod. Det var en hård smäll och jag kände ett tryck mot huvudet.

Två dagar senare satt han på bussen i hopp om att kunna spela kvartsfinal två.

– VI hade haft en isvärmning på morgonen och då kändes det helt okej. När jag satte mig på bussen till Stockholm somnade jag direkt. Jag vaknade när vi var framme och då visste jag knappt vart jag var. Jag fick kasta in handduken och låg kvar i bussen hela matchen.

"Symptomfri"

Efter några dagar på hemmaplan mår han nu bättre.

– Tanken var att jag skulle köra ett cykeltest under helgen. Jag känner mig symptomfri. Hade det varit matcher till veckan hade det funnits en chans till spel. Nu blev det tyvärr inte så.

Förra säsongens slutspel spelade han med en tumskada och detta år blev det alltså bara en match.

– Det är ju sjukt tråkigt. Jag hade riktigt stora förhoppningar och det har känts bra under säsongen. Jag har sett fram emot detta. Det blev en extra krydda med tanke på att det var Djurgården också. Men det blev inte som vi hade tänkt.

Tror på AIK

Djurgården vann med 4–0 i matcher.

– Jag tycker inte alls att vi kom upp i den standarden som vi vet att vi har. Det var bara i fredagens match som vi gjorde det bra. Djurgården fick en alldeles för enkel resa. Vi får sätta oss ner och utvärdera vad det beror på.

Med BIK ute ur bilden tror BIK-backen att AIK kan bli laget som når SHL.

– Lyckas dom slå ut Modo kan dom gå hela vägen. Det är en outsider. Jag hade kunnat säga att Modo eller Björklöven går upp men det är roligare att säga AIK.

"Kingen" gjorde sin bästa säsong i karriären rent poängmässigt. I grundserien blev det 41 poäng på 49 spelade matcher.

– Jag tycker att det har känts bra igenom hela säsongen egentligen. Jag har hållit en skaplig nivå och försökt att spela på ett sätt som jag vet att jag gynnas av. Jag är nöjd.

Efter säsongen 2016–2017, när "Kingen" gjorde 40 poäng i grundserien, tog han klivet till SHL-klubben Brynäs.

– Jag har ett år kvar på kontraktet med BIK. Helt ärligt så är det ingenting som jag har tänkt på hittills. Den här säsongen har mina tankar varit på att ta upp Bofors till SHL. Nu tog det stopp i fredags.

Skulle du vara sugen på ett nytt utlandsäventyr?

– Det vet man aldrig. Skulle någonting dyka upp får jag ta ställning till det då.

BIK-veteranen tveksam till att fortsätta karriären: ”Inte just nu”Mycket stor omsättning väntar: 17 med utgående kontrakt – de är SHL-klaraHelmerssons sorti från BIK som pressade Djurgården: ”Vår bästa insats i slutspelet”BIK-kaptenen efter uttåget: ”Känner en otrolig tomhet”

Artikeltaggar

AIKBIK Karlskoga A-lagHenrik LarssonIF BjörklövenIshockeyModoSHLSlutspel hockeyallsvenskan Stockholm

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.