Hoppa till huvudinnehållet

Man häktad – ska ha hotat mamman till sina barn med pistol

Publicerad:
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT

Det var den 20 mars som mannen kunde gripas efter att han på sannolika skäl ska ha hotat mamman till sin barn med pistol och misshandlat henne framför deras gemensamma barn. Nu har mannen häktats.

Mannen, som tidigare dömts till kontaktförbud att besöka mamman, ska ha tagit sig in till mamman och barnen. Där ska han, enligt åklagaren, bland annat ha misshandlat och hotat kvinnan med pistol när barnen fanns i bostaden.

Mannen kunde gripas på plats och han anhölls samma natt.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för två fall av misshandel, barnfridsbrott, grovt vapenbrott, grovt olaga hot och överträdelse av kontaktförbud och allt ska ha skett samma natt.

Mannen erkänner grovt vapenbrott och överträdelse av kontaktförbud, men förnekar övriga brott och motsätter sig åklagarens häktningsyrkande. Han motsätter sig åklagarens begäran om tillstånd att meddela restriktioner. Han bestrider att det föreligger sannolika skäl för misshandel, grovt olaga hot och barnfridsbrott.

Skälen för häktning är att det finns risk för att mannen kan undanröja bevis eller på något annat sätt försvårar utredning och att mannen fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Mannen finns med under 43 avsnitt i belastningsregistret. Senast dömdes han i början av mars för bland annat olaga hot, narkotikabrott och egenmäktighet med barn till åtta månaders fängelse.

Åtal ska väckas senast den femte april.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättHotKarlskogaKontaktförbudMisshandelOlaga hot

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.