Hoppa till huvudinnehållet

Misshandlade mamman framför barnen och hotade att elda upp huset

Publicerad:
Foto: Henrik Montgomery/TT

Mannen misshandlade sin fru genom att dunka hennes huvud mot golvet framför deras gemensamma barn. Mannen hällde sedan bensin på mamman och på golvet och tände tändstickor och hotade att tända eld på huset. Nu har han dömts till ett års fängelse.

En gammal konflikt kom fram i ljuset när paret satt hemma. Mannen skulle tvinga till sig mammans mobiltelefon för att se i den. Mannen hotade med att han skulle hugga av hennes tumme om hon inte lämnade ifrån sig koden till mobiltelefon. På grund av hoten lämnade hon bort koden. Därefter misshandlade han mamman genom att slå henne i ansiktet, dunkat hennes huvud i golvet och i en vägg samt tagit ett stryptag om hennes hals så hon bland annat fick en näsfraktur.

Mannen tog därefter fram en bensindunk och sa att han skulle elda ner huset. Mannen hällde ut bensin i hallen och på mamman. Mannen sade till henne att lämna huset innan har tände några tändstickor på utsidan av huset. Någon brand startade inte.

Tingsrätten skriver band annat i domen angående barnfridsbrott att även om barnen inte sett samtliga delar av misshandeln, har de bevittnat så pass mycket att pappan gjort sig skyldig till barnfridsbrott mot dem. Det är utrett att pappan måste ha insett att det fanns en risk att barnen skulle bevittna detta men att risken inte har fått honom att avstå från att fortsätta. Eftersom det är fråga om två barn, är det även fråga om två gärningar.

Mannen döms till ett års fängelse för två fall av barnfridsbrott, olaga tvång, grovt olovligt hot och misshandel. Mannan ska även betala 40 000 kronor i skadestånd vardera till barnen.

Misshandlade frun framför barnen och hotade att tända eld på huset

Artikeltaggar

BarnfridsbrottBrott, lag och rättFängelseMisshandelOlaga tvång

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.