Hoppa till huvudinnehållet

Centerpartiet ventilerade allt från BB till Stora Valla på årsmöte

Publicerad:
Stora Valla var en av många frågor som togs upp till diskussion på Centerpartiets årsmöte.
Stora Valla var en av många frågor som togs upp till diskussion på Centerpartiets årsmöte. Foto: Anna-Stina Tallmyren

När Centerpartiet i Degerfors höll årsmöte togs såväl aktuella frågor i regionen som kommunen upp. Där ventilerades allt från BB till Coophuset och Stora Valla.

Centerpartiets årsmöte inleddes med parentation för en av medlemmarna som lämnat partiet under året.

Därefter informerade regionrådet Charlotta Englund deltog om aktuella frågor i regionen, bland annat diskuteras fortfarande frågan om de tre länssjukhusen och BB i Karlskoga.

Tommy Karlsson informerade om att det inom kort kommer vara möjligt att åka med Närtrafik på helgerna även utanför tätorten.

Andra lokala frågor som tog upp var bland annat de krav som kommer inom renhållningen framöver, med ökade krav på sortering av olika sorters avfall. Vidare diskuterades hur belysningen i ytterområdena ska lösas, eftersom det är oklart om vem som är ägare till elstolparna, Trafikverket eller kommunen.

Övriga frågor som togs upp var budgeten samt Coop-huset, Stora Valla och brandkårens tankvagn i Åtorp, som blev obrukbar i samband med utryckning då den kördes i diket och därefter inte kommer ersättas.

Ordföranden blev densamma, det vill säga Birgitta Höijer. I övrigt valdes följande till styrelsen: Ann Alvenfors, Tommy Karlsson, Christina Larsson, Karl Lichtermann, Morgan Bråtner och Barbro Vindahl.

Artikeltaggar

Ann AlvenforsÅtorpAvfallBirgitta HöijerBudgetarBygglovCenterpartietCharlotta EnglundCoopPolitikStora VallaStyrelserTrafikverket

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.