Hoppa till huvudinnehållet

Pensionär skyldig att betala tillbaka över 63 000 kronor

Publicerad:
Pensionsmyndigheten har beslutat att en pensionär från Storfors är återbetalningsskyldig.
Pensionsmyndigheten har beslutat att en pensionär från Storfors är återbetalningsskyldig. Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Pensionsmyndigheten har tagit beslut om att en pensionär från Storfors ska betala tillbaka över 63 000 kronor på grund av för mycket utbetald bostadsersättning.

En pensionär bosatt i Storfors har blivit skyldigt att betala tillbaka 63 809 kronor på grund av för mycket utbetald bostadsersättning, skriver pensionsmyndigheten i ett beslut från februari i år.

Beslutet grundas i att pensionären inte anmält sina tjänstepensioner från tre olika bolag, och där med fått bostadstillägg baserat på för låga inkomster.

Ärendet ska vara överlämnat till fordringshanteringen på försäkringskassan som i sin tur handlägger pensionsmyndighetens fordringar.

Det här är bostadstillägg

Bostadstillägg kan betalas ut till pensionärer bosatta i Sverige som tar ut hela sin allmänna pension samt eventuell premiepension.

Pensionsmyndigheten baserar sina beslut om bostadstillägg utifrån bostadskostnad, familjesituation och den total ekonomin.

Artikeltaggar

BeslutInkomstPensionPensionsmyndighetenPrivatekonomiStorfors

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.