Hoppa till huvudinnehållet

Flera bilar i olycka vid Linnebäck: ”Rörigt”

Publicerad:
Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

Lastbilar har haft svårt att ta sig upp i Bodalsbacken i Karlskoga i riktning mot Kristinehamn, på grund av onsdagens snöfall.

Flera fordon var dessutom inblandade i en trafikolycka på E18 i höjd med Linnebäck under morgonen.

Olyckan ska ha inträffat precis väster om Linnebäck, i närheten av kommungränsen och i riktning mot Kristinehamn. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen.

– Det är rörigt, mycket trafik och snöigt, rapporterade larmoperatören som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

Enligt de första uppgifterna handlade det om två personbilar, men ytterligare en lastbil och en personbil var inblandade i olyckan.

– En person är förd till vårdcentralen i Karlskoga, uppgav larmoperatören.

Så här såg det ut i Bodalsbackarna, som är ökända vid kraftigt snöfall och halka, i riktning mot Kristinehamn vid snösmockan i början av april förra året.
Så här såg det ut i Bodalsbackarna, som är ökända vid kraftigt snöfall och halka, i riktning mot Kristinehamn vid snösmockan i början av april förra året. Foto: Privat

Vägen stängdes tillfälligt av helt på grund av olyckan och de stillastående lastbilarna i Bodalsbacken. Strax efter klockan 10 släpptes trafiken på igen, men det uppstod lång köbildning – från Linnebäck och fram till kommungränsen – till följd av den tidigare olyckan, enligt Trafikverket.

Besvärligt väglag

SMHI har sedan tidigare utfärdat en gul varning för snöfall under onsdagen.

Enligt Trafikverket är det risk för besvärligt väglag i form av lössnö på väg 205 mellan Degerfors och Svartå, samt på väg 204 mellan Svartå och Åtorp.

Flera lastbilar har under morgonen haft problem på väg 204 i riktning mot Åtorp. Det handlar om en uppförsbacke cirka 1-2 kilometer efter Svartå, enligt information från Sveriges Radio.

Längre söderut, i närheten av Hova och Gullspång, har det under förmiddagen varit stora problem på E20 för många lastbilar. Två lastbilar blockerade delvis höger körfält på E20 precis utanför Hova och vid Hasslerör utanför Mariestad var det tidigare begränsad framkomlighet på grund av två stillastående lastbilar.

Även öster om Karlskoga ställde snöfallet till med trubbel i trafiken. Strax innan Lekhyttan har flera lastbilar fått stopp i backen på E18 och blockerat vägen, rapporterar Sveriges Radio.

Läs också:

Kraftigt snöoväder över Värmland – följ trafikläget härGula snövarningar för onsdagen

Artikeltaggar

ÅtorpKristinehamnLastbilarOlyckorOlyckor och katastroferSMHISvartåSveriges RadioTrafikTrafikolyckorTrafikverket

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.