Hoppa till huvudinnehållet

Insändarsvar: Planerar automater med mensskydd

Publicerad:
<strong id="strong-dd3235902f62fdc7a6ef3343487ccbbd">Anneli Bramvehl (M), ordförande barn-och utbildningsnämnden i Karlskoga besvarar en insändare om gratis mensskydd från en klass på Möckelngymnasiet.</strong>
Anneli Bramvehl (M), ordförande barn-och utbildningsnämnden i Karlskoga besvarar en insändare om gratis mensskydd från en klass på Möckelngymnasiet. Foto: Jessica Gow/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar på insändare ”Alla ska ha rätt till mensskydd”

Tack för ert inlägg. Er vilja stämmer väl överens med det vi planerar. Det finns nämligen redan en plan att införa automater med mensskydd på våra skolor.

Insändaren som besvaras:

Insändare: Alla ska ha rätt till mensskydd

Tillhandahållande av gratis mensskydd införs i allt fler kommuner i landet och är en viktig jämställdhetsfråga då det handlar om att skapa jämlika levnadsvillkor mellan flickor och pojkar men också att skapa trygghet i vardagen för många flickor.

Nu under våren kommer våra högstadieskolor förses med automater där elever kostnadsfritt kan få tillgång till mensskydd. Faller detta väl ut, vilket vi är rätt övertygade om att det ska göra, kommer vi gå vidare med att installera automater även på gymnasieskolan och våra mellanstadieskolor. Tills automaterna är på plats går det alltid att vända sig till skolsköterskan på din skola för att få mensskydd.

Anneli Bramvehl (M), ordförande barn-och utbildningsnämnden

Artikeltaggar

Anneli BramvehlÅsikterGymnasieskolanInsändareModeraternaSkolor