Hoppa till huvudinnehållet

Garage och stall brann ner – kan ha startat vid svetsning

Publicerad:
Det brinner i ett garage i Storfors.
Det brinner i ett garage i Storfors. Foto: Bergslagens räddningstjänst

Ett garage brann ner i Lungsund utanför Storfors på torsdagskvällen.

Polisen misstänker att branden kan ha startat i samband med svetsning.

– Men utan uppsåt, förklarar vakthavande befäl Olga Korpela.

Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till den eldhärjade byggnaden vid 21.25-tiden. När räddningstjänsten kom fram stod byggnaden i full brand.

– Det brinner för fullt. Tre enheter från räddningstjänsten är framme, två till är på väg. En intilliggande byggnad bedöms just nu vara i riskzon, sa Sören Gustavsson, teamledare på SOS alarm vid 21.50.

Garaget satt ihop med ett stall, men det fanns inga djur där när branden bröt ut.

Inte heller några personer skadades i branden.

– Alla personerna som bor på adressen ska vara i säkerhet. Ambulansen är där för säkerhets skull. Räddningstjänsten kämpar för fullt med garaget nu, som de säger är helt övertänt, säger Sofia Jiglind, presstalesperson på polisen i region Bergslagen.

”Mopeder och fiskeutrustning”

Räddningstjänsten meddelade vid 22.35 att byggnaden kommer få brinna ner till grunden. Då hade ambulansen lämnat platsen.

– Byggnaden är ett garage och stall, cirka 15 meter lång och sju meter bred. Byggnaden kommer brinna ner, den går inte att rädda. Det finns mopeder, fiskeutrustning och vedförråd där inne bland annat, men inga djur som tur är, säger Kjell Arvidsson, insatsledare vid Bergslagens räddningstjänst.

– Vi håller fortfarande på och skyddar boningshuset, men avvecklar snart. Det blir två man och en tankbil kvar en längre stund dock. Vi har fortfarande gnistbränder lite varstans.

Vid midnatt var den stora insatsen helt avslutad och en tankbil och två brandmän kvar på platsen för efterbevakning.

– Man jobbar med att småsläcka där det flammar upp, säger en operatör på SOS Alarm som svarar för räddningsregion Bergslagen.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet genom brand efter händelsen.

– Man har alltså på något sätt hanterat något som gjort att det börjat brinna. Men utan uppsåt. Vi tror att branden ska ha startat i samband med svetsning vid platsen, säger Olga Korpela, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen.

Texten kan komma att uppdateras.

Byggnaden kommer få brinna ner.
Byggnaden kommer få brinna ner. Foto: Bergslagens räddningstjänst

Artikeltaggar

BränderOlyckor och katastroferStorfors

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.