Hoppa till huvudinnehållet

Hon blir lagkapten för RIK Karlskoga: ”Fantastisk karaktär”

Publicerad:
Jenny Tropp ska vara RIK Karlskogas lagkapten kommande säsong. Foto: Tomas Nilsson

Jenny Tropp ska vara lagkapten för RIK Karlskoga kommande division 1-säsong.

Det beslutet meddelar tränaren Dennis Fransson på torsdagskvällen.

Han motiverar det så här:

– Hon är en fantastisk karaktär såväl på som utanför planen. En lagspelare som jobbar kopiöst hårt och stöttar alltid sina medspelare i med- och motgång. Det handlar om en spelare som är ett föredöme, och en spelare som många ser upp till. Det är också en spelare som passar perfekt att vara min förlängd arm på planen”.

Om inte Jenny Tropp är disponibel vid någon match ersätter någon ur duon Hanna Sahlén och Ida Lilja.

Regnbågsfärgad bindel

Även kommande säsong ska RIK:s lagkapten bära en regnbågsfärgad bindel för alla människors lika värde.

Mittfältaren Jenny Tropp har erfarenhet sedan tidigare av att vara lagkapten. Nu har hon jobbat sig tillbaka efter en knäskada som förstörde mer än halva förra säsongen för henne.

RIK startar seriespelet på långfredagen då det blir derby borta mot Örebro SK.

Hon är tillbaka i RIK Karlskoga för att stärka defensivenFörsvarsklippa tillbaka efter nästan ett års frånvaro på grund av knäskadaRIK Karlskoga vinnare trots många spelare borta – 07:a gjorde två av målenHon får åter chansen i landslagssammanhangRIK vinner dragkamp om forward mot DIF och Hertzöga: ”Stark och smart spelare”DM-guld till Degerfors IF – tidigare RIK-spelare avgjordeIda Lilja tror på seger för sitt RIK i DM-finalen: ”Hettar till att möta Degen”Kulturbärare gör comeback efter lång skadefrånvaro

Artikeltaggar

Dennis FranssonFotbollHanna SahlénIda LiljaJenny TroppRIK Karlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.