Linus vet att det behövs fem raka BIK-segrar: ”Växt ut till ett utropstecken”

Publicerad:
BIK-backen Linus Edström är uppväxt på Hammarö där hockeykarriären startade. Foto: Tomas Nilsson

Linus Edström vet vad som krävs av BIK Karlskogas J20-lag under avslutningen på säsongen.

– Fem raka segrar.

Det är han övertygad om kan bli verklighet även om laget så här långt fått nöja sig med två poäng på tre matcher i kvalserien till högsta ligan.

Tränaren Marcus Kull kallar det ”bästa insatsen som vi gjort under mina två år här i BIK”.

Och Edström ser även han mycket som var bra i onsdagens bortamöte med Södertälje, som vann med 4–1 efter att ha gjort sista målet i tom kasse.

– Vi hade lägen att vinna, riktigt fina lägen, säger han när tidningen hälsar på i samband med torsdagens träning inför de stundande matcherna mot Oskarshamn.

Borta fredag och hemma söndag.

Därefter väntar Södertälje hemma, Björklöven hemma och Almtuna borta innan kvalserien kan summeras.

”Stark grupp”

– I de tre matcher som vi spelat hittills har vi gjort bra prestationer och gett oss chansen att vinna men det har studsat emot. Vi måste bli mer effektiva, vi har haft svårt att få in pucken så här långt. Vi har en stark grupp som verkligen tror att vi ska kunna fixa det här. Att det är tätt mellan matcherna är en fördel. Då är det bara att glömma det som varit och se framåt. Och det kan jag lova att vi gör.

För BIK:s del krävs att laget blir etta eller tvåa i kvalserien för att till nästa säsong ta klivet upp på den nationella nivån på J20-sidan.

Edström har ett år kvar som J20-spelare och är medveten om att det blir mycket mer givande och utvecklande matcher mot det motstånd som väntar i den nationella serien jämfört med det som det bjuds på i den regionala serien.

Idrottsfamilj

Att det skulle bli sport för hans del var givet, som han säger.

– Pappa spelade bandy. Mamma har spelat handboll och fotboll. Båda mina bröder har spelat hockey.

Till det ska läggas att kusinen Adam Edström är SHL-meriterad, först i Mora men framför allt i Rögle.

– Det här är min tredje säsong i BIK, berättar Edström.

Och hans hittills bästa som junior.

– Han har växt ut till en stabil tvåvägsback, och även växt ut till ett utropstecken i vårt lag. Inte minst efter jul har han skött sig mycket bra. Han har en väldigt hög lägstanivå, kommenterar Marcus Kull som planerar att formera laget på samma sätt som mot Södertälje.

Två matchstraff när BIK:s J20-lag föll – fem raka segrar kan behövasFelix åter när BIK:s J20-lag kämpar om uppflyttning: ”Håller ihop förstakedjan”BIK J20 vann efter straffar: ”Nu är vi med i racet”Tungt avbräck för BIK J20 – nyckelspelare har brutit fotenTuff start på kvalserien för BIK J20 som föll efter ras: ”Tappade matchen där”Rivstart för BIK:s J20-lag i kvalet till högsta serienAhl och Bruhn skvallrar om sina lagkompisar i BIK: ”Rejäl fajt med älgen”

Tabellen

Kvalseriens spelprogram

Statistik om Linus Edströms hockeykarriär

Artikeltaggar

BIK Karlskoga J20IK OskarshamnIshockeyLinus Edström

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare