Hoppa till huvudinnehållet

SJ släpper sommarbiljetter – så gott det går

Publicerad:
Nattåg på Stockholms central. Arkivbild.
Nattåg på Stockholms central. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Från och med torsdagen går det att köpa SJ-biljetter för sommaren, närmare bestämt perioden 29 maj–3 september.

Tågoperatören slänger dock in en brasklapp om att en del avgångar inte går att boka: Dels ligger Trafikverket efter med sin planering för banarbeten, dels "finns också utmaningar i SJ:s egen planering", enligt ett pressmeddelande.

"Vi ligger ungefär en månad sent med det här biljettsläppet jämfört med normalt. Men det är viktigt för våra kunder att vi ändå öppnar upp försäljningen för merparten av avgångarna, det vill säga de avgångar som vi faktiskt vet att vi kommer kunna köra", säger SJ:s presschef Tobbe Lundell.

Artikeltaggar

FörsäljningJärnvägsarbetenResorSJStockholms centralstationTågtrafikTrafikTrafikverket

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.