Hoppa till huvudinnehållet

BIK:s första nyförvärv inför nästa säsong: ”Min styrka ligger i offensiven”

Publicerad:
Jesper Norbäck jublar efter ett av sina elva mål den här säsongen.
Jesper Norbäck jublar efter ett av sina elva mål den här säsongen. Foto: EMMA WALLSKOG

BIK har nu presenterat sitt första nyförvärv inför nästa säsong. Jesper Norbäck, 24, ansluter från seriekonkurrenten Almtuna.

– Min styrka ligger i offensiven, men jag vill vara med och bidra över hela banan, säger Norbäck till klubbens hemsida.

Värmlands Folkblad uppgav att Jesper Norbäck var överens med BIK Karlskoga för två veckor sedan.

På fredagsförmiddagen blev klubbytet officiellt. Norbäck kommer från Karlstad och flyttar nu hem till Värmland efter att ha skrivit ett tvåårskontrakt med BIK.

– Kul med en värmlänning! En kille som gjort det bra under flera säsonger i Almtuna och som vi tror kommer att bli nyttig i vår offensiv, säger sportchefen Torsten Yngveson till klubbens hemsida.

Norbäck var, som Yngveson är inne på, en stor anledning till att Almtuna slutade på en för klubben fin sjundeplats den här säsongen.

Forwarden noterades för 31 poäng (11+20) och noll i plusminus på maximala 54 matcher.

Han gjorde totalt 94 poäng under sina tre säsonger i Almtuna.

– Efter tre säsonger i Almtuna kände jag att det var dags att testa något nytt. BIK Karlskoga är en bra klubb att utvecklas i och jag fick en bra känsla direkt när jag pratade med Torsten. Det är alltid svåra matcher när man möter BIK och laget är ofta med i topp sex och får spela slutspel, vilket också känns kul. Dessutom får jag ju närmare hem till Karlstad, säger Norbäck till hemsidan.

Norbäck kan spela både ytterforward och center.

– Jag är en forward som gillar att ha mycket puck och vara delaktig i att skapa målchanser. Min styrka ligger i offensiven, men jag vill vara med och bidra över hela banan.

Nyförvärvet kommer att vara med redan på det första försäsongspasset.

– Ja, jag bor i Karlstad men funderar faktiskt på att flytta till Karlskoga inför säsongen. Jag känner bland andra Leandersson sedan vi spelade ihop i Färjestad och det ska bli kul att träffa honom och alla de andra i laget. Jag ser fram emot att få att träna ihop hela sommaren, det gör att man kommer ihop bra som grupp.

Mer statistik om Jesper Norbäck finns här

Truppbygget

Klara förluster: Åke Stakkestad, Arvid Aronsson och David Lilja.

Utgående kontrakt: Philip Eriksén, Johan Larsson, Elias Lindgren, William Pethrus, Logan Cockerill, Sebastian Collberg, Viktor Lennartsson, David Lindquist, Edwin Lindström, Markus Modigs, Juliuz Persson, Ludwig Persson, Max Wennlund och Gustav Willman Borvik.

Kontrakt till och med 2023–2024: Lars Volden, Henrik Larsson, Alexander Leandersson, Måns Krämer, Wilhelm Westlund, Albin Eriksson (med ett optionsavtal på ytterligare en säsong) och Kalle Jellvert.

Kontrakt till och med 2024–2025: Marcus Hellgren Smed och Jesper Kokkonen.

Kontrakt till och med 2025–2026: Gustaf Franzén.

Huvudtränaren Karl Helmersson får lämna BIK när kontraktet nu går ut. Assisterande tränaren Johan Schoultz har kontrakt. Målvaktstränaren Håkan Erikssons avtal går ut.

Sportchefen bekräftar – värmlänningen lämnar: ”Vet vår plats – kan inte matcha”Uppgifter: Forward från seriekonkurrent överens med BIK

Artikeltaggar

Almtuna ISBIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagIshockeyJesper Norbäck

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.