Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors lånar ut målvakt till Örebro: ”En mycket bra chans”

Publicerad:
Degerfors IF lånar ut målvakten Karl Serrano till Örebro SK. Foto: Degerfors IF

Degerfors IF P19 lånar ut målvakten Karl Serrano Torstensson till Örebro SK.

– En mycket bra chans för ”Kalle” att få utvecklande matcher och kontinuerlig speltid, säger akademichefen Peter Palmqvist till klubbens hemsida.

Karl Serrano Torstensson, 19, ådrog sig en allvarlig skada och tvingades till operation i slutet av säsongen 2021.

Detta gjorde att han missade hela vårsäsongen 2022. Nu har han kommit tillbaka och konkurrerar med A-lagskontrakterade Filip Järlesand i P19-laget.

Nu står det klart att Serrano Torstensson lånas ut till Örebro SK:s P19-lag som spelar i allsvenskan.

– Kalle" är en lovande målvakt som har tampats med jämnårige Filip under hela tiden i vår akademiverksamhet, de har hela tiden varit väldigt jämna som målvakter. Båda behöver dock kontinuerlig speltid för att utvecklas, säger akademichefen Peter Palmqvist.

Han fortsätter:

– Då Örebro SK hörde av sig och kollade om vi hade någon målvakt för utlåning till deras P19-lag i allsvenskan så kändes det som en win-win situation för alla parter. Jag pratade med "Kalle" om möjligheten och då han var positiv samtidigt som ledarna gav tummen upp så var det inget svårt beslut.

Artikeltaggar

Degerfors IF JuniorFotbollÖrebro SKPeter Palmqvist

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.