Hoppa till huvudinnehållet

BEKRÄFTAT: Finland blir Natomedlem i morgon

Publicerad:
Natos högkvarter. Arkivbild. Foto: Virginia Mayo

I morgon blir Finland medlem i försvarsalliansen Nato, uppger Finlands president Sauli Niinistö.

I ett pressmeddelande säger presidenten att han reser till Belgien för att delta i tisdagens officiella anslutningsceremoni som anordnas vid Natos högkvarter.

Vid en pressträff i Bryssel bekräftar Natochefen Jens Stoltenberg att den finländska flaggan hissas och att Finland blir fullvärdiga Natomedlemmar på tisdag.

Det är en historisk dag. I morgon kommer vi att hälsa Finland välkommen som alliansens 31:a medlem, säger han.

Niinistö och Stoltenberg håller tal under evenemanget i Bryssel, enligt pressmeddelandet från Niinistös kansli. Innan flagghissningsceremonin håller presidenten och generalsekreteraren ett bilateralt möte samt en gemensam presskonferens. Det sista som sker innan ceremonin är att Turkiet och Finland lämnar in sina formella papper, uppger Stoltenberg.

Läs också:

Försvarsministerns besked i Karlstad: Då kan Sverige vara medlem i NatoTurkiskt ja till Finlands NatoansökanAndersson: Inte bra om Finland går med före

Artikeltaggar

BelgienBrysselFinlandInrikes/utrikesJens StoltenbergNatoPressmeddelandeSauli Niinistö

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.