Hoppa till huvudinnehållet

Hemvändare förvaltare för A9: ”Ytterligare en viktig kugge”

Publicerad:
Ola Berggren utsågs till regementsförvaltare på måndagen. Deltog i ceremonin gjorde Lars O Jonsson, regementschef och Kenneth Felldén, arméförvaltare. Foto: Adina Magnusson

Bergslagens artilleriregemente tar nu ytterligare ett steg i uppdraget att öka artilleriförmågan i södra Sverige och att etablera A9 i Kristinehamn. Den allra första regementsförvaltaren utsågs på måndagen.

– Nu är hela ledningen på plats, säger regementschefen Lars O Jonsson.

På måndagsmorgonen utsågs, vid en ceremoni på Norra torget, den Kristinehamnsbördige Ola Berggren till regementsförvaltare.

Regementschefen Lars O Jonsson och arméförvaltaren Kenneth Felldén höll tal, liksom den nye regementsförvaltaren.

Ola Berggren höll tal när han utsågs till regementsförvaltare på måndagsmorgonen.
Ola Berggren höll tal när han utsågs till regementsförvaltare på måndagsmorgonen. Foto: Adina Magnusson

Ola Berggren betonade att det var en bra känsla att komma hem igen.

– Det här känns bra, att få återkomma hem och få vara med och bygga upp förbandet. Jag kommer ju härifrån men 2005 flyttade jag till Halmstad för att starta upp den tekniska utbildningen, det var året som Försvarsmaktens tekniska skola startade.

Han är precis rätt person
Lars O Jonsson, regementschef

Även om hemvisten varit Halmstad sedan 2005 har Ola inte bara arbetat på hemmaplan. Tiden har även inneburit tjänstgöring internationellt samt kommendering till andra förband, senast tre års tjänstgöring vid Arméstaben.

Hans militära bana startade med värnpliktstjänstgöring vid Bergslagens Artilleriregemente A9. Han utbildade sig sedan till teknisk officer och tog officersexamen 1999.

Nu ligger allt fokus på den nya befordran.

– Mitt fokus nu kommer vara att återetablera och vidareutveckla artilleriförmågan och att vara ett stöd för regementschefen.

Det var regementschefen Lars O Jonsson som befordrade Ola Berggren till graden regementsförvaltare, som är det högsta ämbetet som går att få som specialistofficer.

– Vi är i början av vår tillväxt. Det här är ytterligare en viktig kugge i nyetableringen av anläggningen A9. Nu är hela ledningen på plats, säger Lars O Jonsson och tillägger:

– Under 2019, 2020 och 2021 jobbade jag ihop med Ola Berggren och lärde känna honom både yrkesmässigt och privat. Ola var redan klar när jag blev chef så när jag fick höra att han skulle bli befordrad tänkte jag att det var ett mycket bra val. Han är precis rätt person för det här.

Regementschefen delade också ut en sabel som sedan kommer att föras vidare till efterföljande.

Han utsågs även till förbandsförvaltare av arméförvaltaren Kenneth Felldén.

Artikeltaggar

A9FörsvarFörsvarsetableringenFörsvarsmaktenHalmstadKristinehamnLars O JonssonMilitärNyetableringarUtbildning

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.