Hoppa till huvudinnehållet

Premiärförlust för Degerfors P19: ”Vi förde matchen men det är målen som räknas”

Publicerad:
Degerfors P19 med huvudtränare Mikael Eklund förlorade premiären i superettan norra hemma mot Vasalund.
Degerfors P19 med huvudtränare Mikael Eklund förlorade premiären i superettan norra hemma mot Vasalund. Foto: Degerfors IF

Degerfors premiärföll i P19-superettan med 0–1 hemma mot Vasalund.

– Det finns inga bortförklaringar egentligen. Vi förde matchen men det är målen som räknas, säger Degerfors huvudtränare Mikael Eklund.

SM-guldvinnare ny tränare i Degerfors P16: ”Kommer bidra med spets”

41-årige Mikael Eklund vann som spelare SM-guld med Kalmar FF säsongen 2008 och nu gör Eklund sin första säsong som huvudansvarig för Degerfors IF P19-lag som lirar i superettan norra och förra säsongen slutade DIF på fjärde plats.

I lördags var det seriepremiär hemma mot Vasalunds IF och Degerfors föll med 0–1 på Stora Valla och Vasalunds balja tillverkades i den sjunde matchminuten av Mattias Listam.

– Resultatmässigt är det vad det är. 0–1 mot Vasalund och det finns inga bortförklaringar egentligen. Vi förde matchen men det är målen som räknas, säger DIF-huvudcoachen Mikael Eklund:

– Man kan prata om det ena och det andra hit och dit. De gjorde mål på en chans och vi hade också några chanser men lyckades inte sätta dit den. Det var surt, självklart. Men samtidigt är det utbildningsmässigt något att hantera. Vi hade stort bollinnehav och motståndare som backade hem och så kommer det att se ut även på seniornivå och hamnar vi fler gånger i den typen av matcher är vi bättre rustade och vet vad som gäller och krävs av oss för att vinna den typen av matcher.

”Träna på fler typer av anfallsvapen”

Eklund fortsätter:

– Vi ska försöka träna på lite fler typer av anfallsvapen under veckan för att kunna anfalla på flera olika sätt. Vi skapade ändå chanser mot ett lågt stående försvar (Vasalund). Det är svårare att möta elva spelare än fyra eller fem stycken. Så vi får lära oss att hantera och läsa av en matchbild och hur vi kan såra ett motstånd på bästa sätt. Utbildningsmässigt var det ändå bra för oss som sagt, eller hur man ska säga, om man ska se det positivt på det sättet.

Hur tänker man kring resultatmässig målsättning för ett P19-lag?

– Vårt huvudsakliga mål är att spelarna ska bli så väl förberedda som individer för att kunna bli attraktiva för huvudtränarna Tobias Solberg och Andreas Holmberg i A-laget för att kunna ta steget upp i A-truppen. Det är vår huvudsakliga uppgift. Men sedan är det väl också så att om man spelar bra fotboll så brukar resultaten komma av sig själv så att säga, av bara farten.

– Föreningen har också som mål att vi ska vara med och fajtas där uppe (i tabellen) om de två första platserna när det summeras i slutomgångarna. Men först och främst vill vi ju utveckla spelarna till att bli bra seniorspelare.

Nästa seriematch för Degerfors P19 är på söndag borta mot IK Stocksund.

Den 9 november 2008 blev Kalmar FF med Mikael Eklund svenska mästare efter 2–2 i den sista omgången mot Halmstad på Örjans Vall. Från vänster: Mikael Eklund och Viktor Elm.
Den 9 november 2008 blev Kalmar FF med Mikael Eklund svenska mästare efter 2–2 i den sista omgången mot Halmstad på Örjans Vall. Från vänster: Mikael Eklund och Viktor Elm. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Artikeltaggar

Andreas HolmbergDegerfors IF HerrDegerfors IF JuniorFotbollKalmar FFMikael EklundP 19 Superettan norraStora VallaTobias SolbergVasalunds IFViktor Elm

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.