Hoppa till huvudinnehållet

Osäkert läge i SIK inför premiären: ”Vi ligger efter”

Publicerad:
Niclas Mendritzki är nygammal tränare i Strömtorps IK och på fredag är det division 3-premiär. Foto: Dennis Pavlovic

På fredag premiärspelar Strömtorp hemma mot Torsby men det har inte direkt varit en optimal försäsong.

– Vi har mycket skador och sjukdomar så vi har fått klippa och klistra i varje match för att få ihop det, säger SIK-coachen Niclas Mendritzki.

Strömtorp föll i genrep: ”Vi förde spelet i 60 minuter – nyttig genomkörare”

Strömtorps IK slutade förra säsongen på åttonde plats i division 3 västra Svealand med sex poäng ner till negativ kvalplats. På fredag kickar SIK igång en ny säsong och i seriepremiären är det förra årets tabellsjua Torsby IF som gästar Stora Valla, men känslan i Strömtorpslägret kunde ha varit bättre.

– Vi har spelat sista träningsmatchen men vi ligger efter liksom. Vi har mycket skador och sjukdomar så vi har fått klippa och klistra i varje match för att få ihop det, konstaterar Strömtorpstränaren Niclas Mendritzki:

– Det börjar lätta på vissa håll känns det som, men vi har en skadelista som är väldigt lång. Det är även långtidsskador och sjukdomar som snurrar runt i truppen. Vi har inte haft en perfekt försäsong på något sätt.

Vet du vilket lag du kan ställa ut på fredag i premiären?

– Det vet jag inte i nuläget. Det är några frågetecken. Vi har idéer om hur vi ska starta beroende olika scenarion kring skador och så.

Hur tänker ni kring målsättning den här säsongen med tanke på skade- och sjukdomsläget?

– Vi tänker att vi inte riktigt vet hur vi står oss. Det har sett bra ut vissa perioder men vi har spelat med spelare som inte varit fulltränade, och spelare som kommit tillbaka från sjukdom har fått spela för att vi inte haft några andra alternativ.

– Så det är väldigt svårt att sätta en konkret målsättning. Men en definitiv målsättning är såklart att inte åka ur. Vi ska givetvis hänga kvar men jag tror att serien är lite vassare den här säsongen jämfört med förra vilket blir tufft men samtidigt kul. Den här säsongen är det två nya lag som åkte ur division 2 förra säsongen och KB är en stark nykomling.

Strömtorps IK

Serie: Division 3 västra Svealand.

Fjolårsplacering: Åtta (25 poäng på 22 matcher).

Träningsmatcher: SIK–IFK Mariestad 0–2, Säffle SK–SIK 4–0, SIK–Borens IK 0–4, SIK–IFK Kristinehamn 0–1, SIK–Karlskoga SK 3–0.

Seriefavorit: ”Syrianska Eskilstuna IF”, säger tränare Mendritzki.

Resultatmässig målsättning: ”Att klara nytt kontrakt”.

Nyckelspelare: ”Alla”.

Tidningens tips: Tunga tapp i Noel Levi och Odilon Sangwa och SIK dras dessutom med skador. Serien är tuff, tre lag åker ur direkt, och tidningen tror att det handlar om att undvika direktnedflyttning för SIK i år. Negativt kval vore ett bra resultat givet den skadefyllda ingången på säsongen.

Artikeltaggar

FotbollKarlskogaNiclas MendritzkiPremiärerStora VallaStrömtorps IKSyrianska Eskilstuna IFTorsby IF

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.