Hoppa till huvudinnehållet

Ingen utredning efter dödsolyckan: ”Det var väntat”

Publicerad:
Nu står det klart att Statens haverikommission inte kommer utreda olyckan där en man dog. Arkivbild.
Nu står det klart att Statens haverikommission inte kommer utreda olyckan där en man dog. Arkivbild. Foto: Adina Magnusson

Statens haverikommission kommer inte att utreda tågolyckan som inträffade vid bangården i Kristinehamn i mitten av mars, där en 31-årig man avled.

Det var i mitten av mars som en växlare skulle koppla ihop två vagnar.

Inga ögonvittnen ska finnas till olyckan, men han tros ha hamnat mellan fjäderanordningen mellan vagnarna.

Haverikommissionen har tidigare utrett liknande olyckor och bedömer att en ny utredning av det här fallet inte skulle leda till några nya slutsatser kring säkerhetsrutiner.

Däremot leder Trafikverket och det berörda bolaget, Tågab, också utredningar.

Lars Yngström, vd på Tågab, var inte medveten om att Statens haverikommission inte kommer att utreda tågolyckan vidare.

– Det hade jag ingen aning om, men det var i och för sig kanske väntat. Men sedan så pågår polisens utredning först, sedan gör Tågab en utredning som vi sedan skickar till Arbetsmiljöverket. Det är en logisk kedja, säger han.

Artikeltaggar

ArbetsmiljöverketKristinehamnLars YngströmOlyckorOlyckor och katastroferStatens haverikommissionTågabTrafikverketUtredningar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.