Hoppa till huvudinnehållet

Heiche sänkte moderklubben RIK i premiären: ”Det känns ofattbart”

Publicerad:
Clara Heiche.
Clara Heiche. Foto: PELLE BÖRJESSON

Clara Heiche blev premiärhjälte när hennes nya lag Örebro SK besegrade hennes moderklubb RIK Karlskoga.

– Det känns ofattbart. Det avgörande målet och det var jag som gjorde det, säger backen efter 2–1-segern.

Heiche, 20, valde mellan två alternativ inför den här säsongen: att återvända till moderklubben RIK Karlskoga eller att skriva på för dess seriekonkurrent Örebro SK.

Valet föll till slut på det sistnämnda laget.

– Det var främst för att jag valde att flytta in till Örebro och inte ville pendla. Sen kändes det som att ÖSK hade fler påskrifter på pappret. Dom hade bytt ut truppen och det kändes som att dom verkligen satsade på att vara i toppen, säger Heiche.

Drygt fyra månader efter påskriften var det dags för seriepremiär mot samma RIK Karlskoga.

– Det kändes också lite speciellt. Jag ville bevisa att jag valde rätt.

Sara Öjebo gav efter ett fint anfall RIK ledningen med 1–0 i tolfte minuten, men det blev inte RIK:s utan Clara Heiches premiär.

”Lobbnickade”

Heiche nickade in 2–1 till ÖSK i 54:e.

– Det var en jättebra frispark av ”Becka”, från långt ute på vänsterkanten. Jag blev fri, ingen markerade mig, och lobbnickade över målvakten. Jag tänkte ”den går över, den går över”. Så fort jag såg att den gick in var det en obeskrivlig känsla. Jag märkte att alla i laget blev extra glada för min skull.

RIK lärde dig att nicka lite för bra för sin egen skull?

– Ja... Jag får tacka Sten Forshufvud (ungdomstränare) för alla teknikpass. Vi har kört mycket ”fotbollsworkout”, säger Heiche med ett skratt.

– Det var så jäkla gött. Framför allt eftersom jag tyckte att jag hade varit dålig i första halvlek. Man hade ju gått och varit lite småtaggad och nervös hela dagen. Det kändes som att nerverna släppte efter målet. ”Vi har ju det här”.

Heiche tycker att hennes ÖSK var det starkare laget efter 2–1 och hennes mål blev även matchens sista.

– Jag gjorde mål i sista träningsmatchen också och tänkte ”nu kanske det lossnar”... Mål i två raka matcher är ovanligt som mittback. Det var några år sedan jag gjorde mål senast innan det här.

Kostsamma minuter

RIK Karlskogas tränare Dennis Fransson grämde sig över tappet från ledning 1–0 till 1–2 inom loppet av sex minuter i början av andra halvlek.

– Vi gjorde det bra i första. Vi tog ledningen och tog duellerna på ett bra sätt, men när vi väl kom in i andra var vi inte riktigt på tårna. Vi hade huvudena kvar i omklädningsrummet, säger Fransson.

– Dom är väldigt duktiga på att ta sig ner i ”assistzonen” och få in bollen mellan målvakt och backlinje. Vi tittade lite på dom under veckan, hur vi skulle försvara, men lyckades ändå inte (1–1).

RIK-tränaren framhävde ÖSK som seriefavorit i en intervju tidigare under veckan, men var likväl besviken efter förlusten.

– Jag vill alltid vinna fotbollsmatcher och tycker att tjejerna krigade på bra. Jag tycker att vi förtjänade en poäng i dag, i alla fall. Vi gjorde en lika bra eller dålig match som ÖSK. Det var ingen välspelad fotbollsmatch. Det var kamp, vilja och duellspel.

RIK tar härnäst emot Västerås BK30 lördag 15 april.

Dennis Fransson, tränare i RIK Karlskoga.
Dennis Fransson, tränare i RIK Karlskoga. Foto: Dennis Pavlovic
RIK-importen inför premiären: ”Jag firar med köttbullar om vi vinner”

Artikeltaggar

Dennis FranssonDivision 1 Mellersta damFotbollÖrebro SKRIK Karlskoga

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.