Hoppa till huvudinnehållet

Positiv utveckling av regionens kliniska forskning - godkänd på alla områden

Publicerad:
Region Örebro län ligger i framkant vad gäller den kliniska forskningen som bedrivs i regionen.
Region Örebro län ligger i framkant vad gäller den kliniska forskningen som bedrivs i regionen. Foto: Region Örebro Län

En ny utvärdering som gjorts visar att Region Örebro län ligger i framkant vad gäller den kliniska forskning som bedrivs på universitetet och inom regionen i helhet.

– Ett positivt kvitto på allt det fina arbete som utförs, säger Jonas Appelberg, tillförordnad forsknings- och utbildningschef inom Region Örebro län, i ett pressmeddelande.

För andra gången har Vetenskapsrådet, på uppdrag av regeringen, utvärderat den kliniska forskning som bedrivs i Region Örebro län. Den senaste utvärderingen gjordes 2018 och nyligen gjordes samma utvärdering igen, denna gång med goda resultat - regionens kliniska forskning är numer godkänd på alla områden.

– Det är många i Örebro, på universitetet och i regionen, som är djupt engagerade i klinisk forskning vilket driver den kliniska utvecklingen framåt, säger Mia von Euler, professor i neurologi och dekan vid fakulteten för medicin och hälsa på Örebro universitet, i ett pressmeddelande.

Bedöms vara av god-hög kvalité

Utvärderingsmodellen som Vetenskapsrådet använder bygger på tre huvudområden, den vetenskapliga produktionens kvalitet, forskningens kliniska betydelse och samhällsnytta samt forskningens förutsättningar. Den kliniska forskning som bedrivs i regionen bedöms efter utvärderingen vara av god-hög kvalité.

– Regionen och universitetet har ett stort ansvar för att befästa och förvalta denna fina utveckling framöver men också för att identifiera nya utvecklingsområden, avslutar Mia von Euler.

Artikeltaggar

ForskningMia von EulerÖrebroÖrebro universitetRegion Örebro länTeknik och vetenskapVård och omsorgVetenskapsrådet

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.