Hoppa till huvudinnehållet

Degerforsvänstern kastar om i styrelsen: Linder efterträder Halvarsson

Publicerad:
Per-Olow Linder i mitten blir ny styrelseordförande i Degerforsvänstern. I bild syns även Peter Pedersen och Linders föregångare Roland Halvarsson.
Per-Olow Linder i mitten blir ny styrelseordförande i Degerforsvänstern. I bild syns även Peter Pedersen och Linders föregångare Roland Halvarsson. Foto: Anna-Stina Tallmyren

När Degerforsvänstern nyligen församlades för årsmöte på Bruksgården valde man också en ny partistyrelse. Per-Olow Linder (V), som tar över ordföranderollen efter partikollegan Roland Halvarsson, menar att det är ett par stora skor att fylla.

Det var i samband med Vänsterpartiet i Degerfors årsmöte som man valde in både nya och gamla ansikten i partiets styrelse. Uppdraget som ordförande tillföll Per-Olow Linder och enligt han själv väntar en del utmaningar.

– Jag tror att det kommer bli både spännande och utmanande. Det är en tung roll att axla efter att Rolan Halvarsson suttit i så många år, säger Linder som också är förste vice ordförande i kommunfullmäktige och som till vardags arbetar som VA-tekniker inom kommunen.

Vill locka yngre

På frågan om hur Linder kommer att förvalta ämbetet svarar han att mycket handlar om samordning.

– Partimässigt handlar det om att behålla den interna styrkan och samla alla goda krafter som vi har. Ungefär två tredjedelar av styrelsen är ny för i år så det blir en utmaning att styra upp allt.

Ordföranden betonar också vikten av att föryngra medlemsskaran inom partiet.

– För oss är det jätteviktigt att engagera och få in fler unga. Yngre personer tänker ofta annorlunda och mer modernt och det ger oss andra perspektiv och synvinklar på olika saker.

Hur ska ni göra det?

– Med en politik som attraherar och tilltalar. Sedan får man också släppa fram folk i lagom takt så att vi får en mix av nya yngre och mer rutinerade rävar. Det är en balansgång som är viktig att hitta, genmäler Linder.

Degerforsvänsterns nya spets

Ordförande: Per-Olow Linder

Vice ordförande: Lina Gustafsson

Kassör: Mauri Sukuvaara

Sekreterare: Tina Eriksson

Ledamöter: Stina Borjo, Maja Lindberg och Anita Bohlin-Neuman

Ersättare: Juhani Sihvo, Robert Breitner, Raimo Keskiniva, Britt Hultman Breitner, Leo Visuri och Caisa Johansson

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors kommun (org)Per-Olow LinderPolitikRoland HalvarssonStyrelserVänsterpartiet

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.