Hoppa till huvudinnehållet

Förare stoppades med 180 narkotikaklassade tabletter i bilen

Publicerad:
"" Narkotikabild
"" Narkotikabild Foto: ""

En Degerforsbo och två kvinnor från Värmland har dömts till fängelse vid Örebro tingsrätt för att ha haft 215 narkotikaklassade tabletter.

I juli 2022 stoppade polisen en bil på Degerforsvägen mellan Karlskoga och Degerfors.

Bilen kördes av en kvinna i 50-årsåldern och i baksätet satt en Degerforsbo. Vid en husrannsakan i bilen påträffades två buntar med sammanlagt 180 tabletter av det narkotikaklassade ämnet oxykodon och båda buntarna hölls ihop med gummisnoddar. På gummisnoddarna påträffade polisen DNA från de två i bilen.

Mannan sa i förhör att han inte kände till buntarna och att kvinnan, när hon såg poliserna, tog fram buntarna och bad honom slänga ut dem. Han tog buntarna men släppte dem på golvet.

Kvinnan som körde bilen nekar till att ha gett mannen något. Hon sa att hon inte visst något om buntarna, men sa att bilen tillhör en kvinna som troligtvis lagt tabletterna i bilen.

Bilägaren, en kvinna fyrtiofemårsåldern också en kvinna från Värmland, erkänner att det var hennes tabletter. Hon har berättat att hon förvarade tabletterna i bilen eftersom hon inte ville ha tabletterna i huset

Enligt henne så kan DNA från bilföraren ha hamnat på paketet då de bott på samma adress och att det var kvinnan i femtioårsåldern som använde bilen.

Vid en husrannsakan hos bilägaren i Värmland påträffades ytterligare narkotika i form av 135 tabletter alprazolam.

De båda kvinnorna dömdes till sex månaders fängelse för narkotikabrott.

Mannen döms till tre månaders fängelse för narkotikabrott.

Han dömdes i september till ett års fängelse för övergrepp i rättssak. Det aktuella brott begicks innan den domen och kallas då nyupptäckt brottslighet. När en ny påföljd bestäms för ett nyupptäckt brott ska tingsrätten beakta att påföljderna tillsammans inte överstiger vad som skulle dömts ut för den samlade brottsligheten. Eftersom mannen suttit av del av sitt tidigare straff så döms han till fängelse i tre månader.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDegerforsvägenFängelseKarlskogaNarkotikabrottÖrebro tingsrättVärmlands län

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.