Hoppa till huvudinnehållet

Två döda i trafikolycka vid norska gränsen

Publicerad:
Två personer har omkommit i en trafikolycka i norska Trysil, nära svenska gränsen. Arkivbild. Foto: Gorm Kallestad/NTB/TT

En man och en kvinna, båda norska medborgare i 20-årsåldern, omkom i en trafikolycka Trysil, nära gränsen till Sverige på måndagen.

– Vi uttrycker våra kondoleanser till de drabbade. Det här är som alla andra olyckor, det är en olycka vi borde ha varit utan, oavsett om det är påsk eller inte, säger Erik Sletten (Sp), ordförande i Trysils kommun till VG.no.

Olyckan skedde vid lunchtid på måndagen på en landsväg som går längs med Klarälven. Totalt fyra personer var inblandade och de två som överlevde har tagits om hand av sjukvården.

Båda omkomna personerna är från Norge, kvinnan från Trøndelag och mannen från Oslo, det uppger norsk media.

Vägen hölls stängd under längre tid på måndagen då trafikmyndigheten och polisen skulle undersöka olycksplatsen.

Norska VG meddelar att det var långa köer i båda riktningar under arbetet. De skriver även att det är oklart när vägen kan vara öppen för trafik igen och trafikanter omdirigeras till riksvei 3 genom Elverum och ner mot Kongsvinger.

I Trysil ligger Norges största skidanläggning, som är populär bland svenska skidåkare.

Artikeltaggar

Inrikes/utrikes

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.