Hoppa till huvudinnehållet

Allvarligt tillbud på byggföretag - stege gled ner i brunn

Publicerad:
Arbetsmiljöverket har återkopplat till byggföretaget i Karlskoga och bett dem utreda olyckan samt vidta lämpliga åtgärder.
Arbetsmiljöverket har återkopplat till byggföretaget i Karlskoga och bett dem utreda olyckan samt vidta lämpliga åtgärder. Foto: Naina Helén Jåma/TT

Arbetsmiljöverket har fått en anmälan om ett tillbud på en byggarbetsplats i Karlskoga. Nu ska företaget utreda olyckan.

Det var i slutet av januari som byggföretaget genomförde ett uppdrag åt ett annat företag i Karlskoga när olyckan var framme.

Enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket som arbetsgivaren själv gjort den 29 mars hade en trappstege vält då stegens ena ben gled ner i en golvbrunn som inte var täckt.

Ambulans tillkallades, men då ingen fanns tillgänglig skickades räddningstjänsten till platsen.

Nu har Arbetsmiljöverket återkopplat till företaget att de vill ha in en utredning om olyckan senast den 24 april.

I utredningen ska företaget beskriva vilka faktorer de bedömer var orsaken till händelsen samt vilka åtgärder de genomfört för att förhindra att liknande händelser inträffar i framtiden. Framtida planerade åtgärder ska även de dokumenteras i utredningen.

Arbetsmiljöverket vill även att skyddsombud ska vara delaktig i utredning och planering av eventuella åtgärder.

Enligt anmälan framkommer det inte om någon person blev skadad vid olyckstillfället.

Artikeltaggar

ArbetsmiljöverketÅtgärderKarlskogaOlyckorOlyckor och katastroferUtredningar

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.