Hoppa till huvudinnehållet

Därför får ungdomar läsa KT-Kuriren gratis

Publicerad:
Allt fler väljer att läsa KT-Kuriren digitalt och tidningens chefredaktör, Catarina Lindström, ser att andelen yngre läsare ökar.
Allt fler väljer att läsa KT-Kuriren digitalt och tidningens chefredaktör, Catarina Lindström, ser att andelen yngre läsare ökar.

Är du under 25 år och gillar det vi på Karlskoga Tidning-Kuriren gör och vår journalistik? Du har väl inte missat att vi just nu har en kampanj där du som under 25 år får läsa oss digitalt helt gratis?

Dessutom får du som är mellan 25 och 30 år en rejäl rabatt på digital prenumeration på KT-Kuriren.

Som prenumerant får du tillgång till att vår journalistik, direkt när den händer.

När sociala medier slog igenom för ett tiotal år sedan var det många som tappade intresset för de traditionella dagstidningarna. Det var snabbare information, mer information och dessutom ofta gratis.

Med tiden har dock många upptäckt att det inte räcker att läsa Facebook-inlägg eller scrolla bland klipp på TikTok för att få all information man behöver.

De flesta idag inser också att man inte kan lita på allt som sägs, skrivs och visas i de social medierna.

Kommer ikapp tekniken

Med tiden har vi som gör Karlskoga Tidning-Kuriren, och andra dagstidningar, kommit ikapp med tekniken och gjort det lätt att följa nyheter på mobilen och i datorn. Nyheter som inte bara kommer snabbt och löpande utan också alltid har en avsändare och en ansvarig utgivare.

Chefredaktör Catarina Lindström, som är ansvarig utgivare för KT-Kuriren, berättar att hon är normalt sett inte är bekväm med att ge bort journalistik.

Någon måste betala vad det kostar att producera den – men hon säger så här:

– Allt som kan göra unga mer engagerade i den lokala demokratin och närsamhället är positivt. Och sedan vi startade den här kampanjen har vi stadigt sett hur andelen yngre läsare ökar.

Saker som berör

Vi journalister kan inte lova att precis allt som står i vår tidning är rätt men om vi skulle råka berätta något som inte stämmer, så talar vi också om det. Det är vi tvungna till enligt lag.

Vi gör det också möjligt för alla er som bor i Karlskoga och Degerfors att uttrycka era egna åsikter om saker som berör er genom att skicka in insändare och debattartiklar. Det gäller både gammal och ung.

Nu kan du som är mellan 18 och 25 år teckna en gratis prenumeration på KT-Kuriren.

Du som är mellan 25 och 30 år får betala 49 kronor i månaden, mindre än hälften av ordinarie pris på 129 kronor.

Som prenumerant på KT-Kuriren kan du också logga in och läsa plusmaterial i mobil och på webben hos alla NWT-koncernens dags- och lokaltidningar runt om i Värmland, Dalsland och Skaraborg.

Om du passerar 25 år övergår prenumerationen automatiskt till 49 kronor i månaden och när du fyllt 30 får du betala fullpris för en digital prenumeration som i dag kostar 129 kronor i månaden.

Klicka här för att komma till erbjudandet!

Artikeltaggar

Catarina LindströmDagspressDegerforsKarlskogaKarlskoga Tidning-KurirenMedierNyheter

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.