Hoppa till huvudinnehållet

Oppositionens argument faller platt enligt Tony Ring (M)

Publicerad:
Tony Ring (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlskoga tycker inte att Ida Edströms (S), oppositionsråd, argument håller. Foto: Kajsa Juslin

Det är fel att det inte fanns något underlag när beslutet om att sänka Ola Karlssons (M) ordförandearvode skulle tas menar Tony Ring (M). Vänsterpartiets och Socialdemokraternas argument, tycker han inte håller.

Som underlag till beslutet, menar Tony Ring, fanns en tjänsteskrivelse som kommunledningskontoret fick i mitten på november förra året. En månad innan kommunstyrelsens arbetsutskottsmöte i december där beslutet behandlades.

– Att hävda att man inte hade information nog är ett argument som faller platt, tycker Tony Ring, kommunstyrelsens ordförande.

Han är, som han tidigare har uttryckt, kritiskt till att Socialdemokraterna och Vänsterpartiet inte deltog i beslutet.

– Hade de, istället för att välja att inte delta i beslutet, begärt att vi skulle skjuta på frågan för att få fram mer information hade jag givetvis medgett detta, menar Tony Ring.

Hade tid på sig

I Rings mening borde ledamöterna, som valde att inte delta i beslutet och då främst Ida Edström (S), oppositionsråd, och Maria Nyberg (V), haft tid på sig att förbereda sig inför beslutet.

– De hade alla möjligheter att bilda sig en uppfattning om vad det handlade om och således inte borde blivit så överraskade som de gör uttryck för, tycker han.

I den kortfattade tjänsteskrivelse som Karlskoga Tidning-Kuriren tagit del av framgår det att det finns en önskan om att göra en sänkning av socialnämndens ordförandearvode från den fastslagna nivån på 5,5 till 3,9 inkomstbasbelopp. Det framgår dock varken vem eller vilka som önskar att sänkningen görs eller varför, vilket var en av Ida Edströms och Maria Nybergs invändningar.

Rings (M) känga får oppositionen att resa ragg: ”Oansvarig att säga ja”Politisk veteran överklagar arvodessänkning: ”För många frågetecken”Därför sänktes arvodet som överklagas – gjorde ingen bedömning om varförOla Karlsson (M) pensionsstraffas av äldre avtal

Artikeltaggar

Ida EdströmKarlskogaKommunstyrelsenModeraternaPolitikSocialdemokraternaTony RingVänsterpartiet

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.