Hoppa till huvudinnehållet

Emelie och Sven-Erik ska hitta hemmasittarna i Storfors

Publicerad:
Jesper Fromholdt, tf rektor tillsammans med pedagogerna Emelie Nordgren och Sven-Erik Rhen som anställts för att nå Storfors hemmasittare.
Jesper Fromholdt, tf rektor tillsammans med pedagogerna Emelie Nordgren och Sven-Erik Rhen som anställts för att nå Storfors hemmasittare. Foto: Eva Wiklund

Barn och unga i Storfors som av olika anledningar inte går i skolan kommer få mer hjälp framöver. Kommunen har anställt pedagogerna Emelie Nordgren och Sven-Erik Rhen som ska nå hemmasittarna.

Storfors har fått ungefär 1,2 miljoner kronor av Specialpedagogiska myndigheten för att täcka kostnaden. Satsningen vänder sig till elever i årskurs 4 till 9 som inte går i skolan. Anledningarna varierar. Allt från neuropsykiatriska funktionsnedsättningar till psykisk ohälsa.

– Många elever är stressade över betygen där det är väldigt tydligt att man kan bli underkänd, säger Sven-Erik Rhen i ett pressmeddelande.

Första steget är att skapa en lärmiljö utanför skolan.

– Målet är sedan att eleverna ska klara av att gå i sin vanliga klass, men det måste ske utifrån varje elevs förutsättningar, säger Emelie Nordgren, själv uppvuxen i Storfors.

Just nu deltar fem elever i kommunens satsning.

– Innerst inne vill alla barn gå i skolan, men det förutsätter att skolan kan ta emot dem på ett sådant sätt att de trivs, säger Sven-Erik Rhen.

Projektet pågår till årsskiftet 2023-2024.

Artikeltaggar

FunktionsnedsättningPsykisk ohälsaSkola och utbildningStorforsStressSven-Erik Rhen

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.