Hoppa till huvudinnehållet

Tonåring åtalad för stenkastning och mordförsök

Publicerad:
En tonåring är åtalad för två grova brott i Örebro. Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

En pojke står åtalad misstänkt för aktivt deltagande i upploppet i Sveaparken i Örebro i april förra året.

Det är SVT Örebro som rapporterar att åtalet gäller grovt sabotage mot blåljusverksamhet samt medhjälp till grovt sabotage mot blåljusverksamhet.

Pojken ska enligt åtalet till exempel ha kastat stenar mot polisen och deras fordon.

Sedan tidigare är han också åtalad misstänkt för mordförsök på en man i 20-årsåldern i samband med en skottlossning i Örebro i oktober ifjol. Pojken nekar till brott.

Enligt polisen är det hittillsdrygt 20 personer som dömts till fängelse efter upploppet i Sveaparken. Cirka 20 procent av de personer som varit frihetsberövade misstänkta för deltagande har varit minderåriga.

Läs också:

Stor utvärdering av upploppet i Sveaparken färdigFyra döms för inblandning i påskupploppFler åtal efter påskupploppetPolisen får bakläxa för flyttad koranbränningSex unga män gripna i samband med ”påskupploppet”Polisen kritisk över Högsta domstolens dom om upploppet i Sveaparken

Artikeltaggar

ÅtalBrottBrott, lag och rättMordförsökÖrebroSkottlossningSveaparken i ÖrebroSVT ÖrebroUpplopp

Så här jobbar KT-Kuriren med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.